• 08/09/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, tarihi diye nitelediği Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mezud Barzani ile görüşmesi sonrasında yeni hükümetin yakında kurulabileceğini açıkladı.




    YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, tarihi diye nitelediği Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mezud Barzani ile görüşmesi sonrasında yeni hükümetin yakında kurulabileceğini açıkladı.

     

    Mehr haber ajansının Irak basınına dayandırdığı haberine göre Irak Başbakanı ve Hukuk Devleti İttifakı Lideri Nuri el-Maliki, bugün kuzey Irak’taki Erbil kentinde Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Başkanı Mesud Barzani ile bir görüşme yaptı, her iki tarafın da olumlu geçtiğini ifade ettiği görüşmeyi Başbakan Nuri el-Maliki “tarihi” diye niteledi.

     

    Görüşmeden sonra açıklamada bulunan Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, “bizim açımızdan Nuri el-Maliki’nin yeniden başbakan olması konusunda herhangi bir kırmızıçizgi yoktur; çünkü o Kürtlerin kardeşi ve müttefikidir” dedi.

     

    Maliki ile hükümet kurma konusunda görüşmelerinin yeni bir şey olmadığını belirten Barzani, bu görüşmenin daha önceki ittifaklarının güçlendirilmesi amacını taşıdığını söyledi.

     

    Maliki ile görüşmelerinin son derece yapıcı ve dostane geçtiğini belirten Barzani, mevcut çıkmazın aşılması için bir yol haritası üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyledi.

     

    Hukuk Devleti İttifakı Lideri Nuri el-Maliki de Barzani ile yaptığı bu görüşmeyi, “tarihi, dostça ve stratejik” diye niteleyerek görüşmede Kerkük’teki durumun normalleştirilmesiyle ilgili anayasanın 140. Maddesinin ele alınmadığını Kürt tarafının da bu meseleyi gündeme getirmediğini açıkladı.

     

    “Barzani ile hükümetin kurulması için yol haritası gibi stratejik meseleleri konuştuk” diyen Başbakan Nuri el-Maliki, yeniden başbakanlığı konusunda da Hukuk Devleti İttifakı ve diğer grupların kendisinin başbakan adaylığında ısrarlı olduğunu söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel