• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El- Irakiye İttifakı Lideri İyad Allavi, İran’ın Bağdat büyükelçisi Hasan Danayifer’in sınır dışı edilmesini istedi.




    YDH- El- Irakiye İttifakı Lideri İyad Allavi, İran’ın Bağdat büyükelçisi Hasan Danayifer’in sınır dışı edilmesini istedi.

     

    İsna haber ajansının bildirdiğine göre 7 Mart’taki Irak parlamento seçimlerinde 91 sandalye kazanarak birinci olan el-Irakiye ittifakının Lideri İyad Allavi, İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Danayifer’in sınır dışı edilmesini istedi.

     

    İran’ın Bağdat eski Büyükelçisi Hasan Kazımi Kummi’nin yerine atadığı Hasan Danayifer, büyükelçilik görevine başladıktan sonra Iraklı yetkililerle görüşmelerde bulunmuş ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini istediğini belirterek Irak’taki hükümetin gerginliklerden uzak bir şekilde en kısa zamanda kurulması gerektiğini söylemişti.

     

    İran’ın yeni büyükelçisi Hasan Danayifer’in, Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmeden sonra söylediği Irak’ta hükümeti yalnızca Iraklıların kurması gerektiğine ilişkin sözlerinin el-Irakiye Lideri İyad Allavi’nin tepkisini çektiğini belirten İranlı yetkililer, “İyad Allavi, iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasına çalışan kişilerin iddialarının etkisi altında kalmış görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

     

    El-Irakiye Lideri İyad Allavi, İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Danayifer’in “İran’ı Irak’ın iç işlerine karışmakla suçlayanlar hakkında dava açacağını” söylemesini, “sorumsuzca” diye nitelemiş ve İran büyükelçisinin sınır dışı edilmesini ve İran’dan Danayifer’in yerine başka birini göndermesinin istenmesini talep etmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel