• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Pentagon, Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesinin ABD’nin bu ülkedeki savaşının bittiği anlamına gelmediğini açıkladı.




    YDH- Pentagon, Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesinin ABD’nin bu ülkedeki savaşının bittiği anlamına gelmediğini açıkladı.

     

    NBC televizyonuna demeç veren Amerikan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Geoff Morrel, ABD ordusuna ait son muharip birliğin de Irak’ı terk etmiş olmasının çok önemli bir gelişme olmadığını belirterek, “Amerika’nın Irak’taki güçlerini azaltması, bu ülkedeki savaşın bittiği anlamına gelmiyor” dedi.

     

    “Kimsenin Irak’taki savaşın bittiğini ilan ettiğini sanmıyorum” diyen Morrel, terörizmle mücadelenin Amerikan güçlerinin misyonunun bir parçası olduğunu vurguladı.

     

    Amerikan Başkanı Barack Obama, 31 Ağustos’u, Irak’taki Amerikan ordusuna mensup muharip birliklerin görev süresinin sona erdiği tarih olarak açıklamıştı.

     

    Pentagon Sözcüsü Geoff Morrel, Irak’tan çekilme işleminin Amerikan ordusuna ait muharip birliklerin yeniden organize edilmesi olduğunu belirterek 4 bin kişilik bir birliğin Irak’tan çekildiğini geri kalanların da bu ayın sonunda çekileceğini söyledi.

     

    Morrel’in bu açıklamasının ABD basınında yer alan ve muharip birliklerin tamamının çekilme için belirlenen 31 Ağustos’tan iki hafta önce Irak’tan çekildiğine dair haberlerin ardından yapılması dikkat çekici bulundu.

     

    Amerika, muharip birliklerin çekilmesinden sonra da 5 bin kişilik bir birliğin Irak ordusunu eğitmek amacıyla bu ülkede kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

     

    Öte yandan İyad Allavi liderliğindeki et-lrakiye İttifakı, Amerikan askerlerinin çekilmesinden endişe ettiğini açıkladı.

     

    El-Cezire televizyonunun haberine göre el-Irakiye üyelerinden Abdulkerim Hattab, Amerikan askerlerinin çekilmesinin Irak’ı bilinmeyen bir kadere sürüklediğini ifade etti.

     

    Hattab, Amerikan güçlerinin çekilmesi sebebiyle ülkede güvenlik boşluğu doğacağını, Irak güvenlik güçlerinin ise bu boşluğu dolduramayacağını iddia etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel