• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak İslami Yüksek Konseyi, İran’la aralarında sorun olduğuna ilişkin haberleri yalanlayarak Tahran’la ilişkilerinin her zamanki gibi güçlü olduğunu açıkladı.




    YDH- Irak İslami Yüksek Konseyi, İran’la aralarında sorun olduğuna ilişkin haberleri yalanlayarak Tahran’la ilişkilerinin her zamanki gibi güçlü olduğunu açıkladı.

     

    Irak’tan yayın yapan Nehreyn adlı internet sitesinin haberine göre Irak İslami Yüksek Konseyi üyelerinden Muhammed Mehdi el-Beyati, Irak’taki hükümet kurma çalışmaları konusunda İran’la aralarında herhangi bir sorun bulunmadığını açıkladı.

     

    Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim’in Türkiye ve Mısır gibi bölge ülkelerini ziyaret etmesine rağmen İran’a gitmemesi üzerine Irak İslami Yüksek Konseyi ile Tahran arasında sorunlar bulunduğuna ilişkin yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını belirterek el-Hekim’in hükümet kurma konusundaki yoğun meşguliyetleri sebebiyle İran’a gidemediğini söyledi.

     

    Irak İslami Yüksek Konseyi ile İran arasında Irak’ta kurulacak hükümet konusunda herhangi bir görüş ayrılığının olmadığını savunan el-Beyati, “İran her zaman, Yüksek İslami Konsey’in kapsamlı bir ulusal birlik hükümeti kurulması gerektiği yönündeki tutumunu desteklemektedir” dedi.

     

    İran’ın Nuri el-Maliki’nin başbakanlığını desteklediği yönündeki haberlere de değinen el-Beyati, Irak’ta kurulacak hükümet meselesinin Iraklıları ilgilendiren bir mesele olduğunu ve İran’ın Irak’ın iç işlerine karışmadığını söyledi.

     

    Amerika’da yayımlanan Los Angeles Times gazetesi, İran’ın Nuri el-Maliki’nin başbakanlığını desteklediğini öne sürerek Maliki’nin başbakanlığına karşı çıkan Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim’in bu sebeple İran’a gitmediğini iddia etmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel