• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak’ta seçimi kazanan dört büyük ittifakın Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin girişimiyle Bağdat’ta yeniden bir araya geleceği bildirildi.




    YDH- Irak’ta seçimi kazanan dört büyük ittifakın Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin girişimiyle Bağdat’ta yeniden bir araya geleceği bildirildi.

     

    İran’ın Mehr haber ajansının Kürdistan Yurtseverler Birliği Basın Bürosu’na dayanarak bildirdiğine göre, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye, Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti, Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı ve Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan İttifakı Mesud Barzani’nin girişimiyle pazar günü Bağdat’ta hükümet konusunu görüşmek üzere yeniden bir araya gelecek.

     

    Kürdistan İttifakı’nın müzakere heyetinde yer alan yetkililerinden Ruz Nuri Şaves, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin girişimiyle geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan dörtlü toplantıda cumhurbaşkanlığı, meclis başkanlığı ve başbakanlığın dağılımı konusunda müzakere yapılmadığını belirterek bu konunun pazar günü yapılacak toplantıda ele alınacağını söyledi.

     

    Dört büyük siyasi ittifakın temsilcilerinin Çarşamba günü yaptığı toplantıda Stratejik Politikalar Yüksek Kurulu’nun yetkileri ve ulusal birlik hükümetinin kurulması aşamasındaki karar süreçleri, katılım ve uygulanacak politikalar gibi hususların görüşüldüğünü belirten Rus Nuri Şaves, “başkanlıkların ve diğer kilit makamların paylaşılması meselesinin pazar günü yapılacak toplantıda ele alınmasına karar verildi” dedi.

     

    Öte yandan Amerika’nın Bağdat Büyükelçiliği hükümet kurma çalışmaları ile ilgili olarak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin başlattığı girişimi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek Pazar günü yapılacak toplantının hükümetin kurulması yönünde önemli bir adım olduğunu ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel