• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Ulusal Birlik koalisyonu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın hükümet kurma müzakerelerinin Bağdat’tan Riyad’a nakledilmesi yönündeki önerisini reddetti.




    YDH- Irak Ulusal Birlik koalisyonu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın hükümet kurma müzakerelerinin Bağdat’tan Riyad’a nakledilmesi yönündeki önerisini reddetti.

     

    Sahip olduğu 159 sandalye ile Irak parlamentosundaki en büyük ittifak olan Irak Ulusal Birlik Koalisyonu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın hükümet kurma müzakerelerinin Riyad’da ve Arap Birliği’nin gözetimi altında yapılması yönündeki önerisini reddetti.

     

    Irak Ulusal Birlik Koalisyonunu oluşturan grupların onayı ile hazırlanan bir bildiri okuyan Hukuk Devleti İttifakı üyesi Hasan es-Senid, “Bağdat’ta hükümetin kurulması meselesinde uzlaşmaya oldukça yaklaşılmıştır” dedi.

     

    Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakı’nın oluşturduğu Irak Ulusal Birlik Koalisyonu’nun Iraklıların hükümet konusunda uzlaşma sağlayabilecek yeterlilikte olduğuna inandığını belirten Hasan es-Senid, Suudi Arabistan kralının Irak sorununa gösterdiği ilgiye teşekkür ederek Iraklı siyasi grupların hükümet konusunda ulusal bir konsensüse ulaşıncaya kadar görüşmelere devam edeceklerini söyledi.

     

    Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Iraklı siyasi gruplardan hükümet kurma görüşmelerine kurban bayramından sonra devam etmelerini istemişti.

     

    Başbakan Nuri el-Maliki’ye yakınlığıyla bilinen isimlerden Hasan es-Senid, Suudi Arabistan Kralının teklifinin reddine ilişkin hazırladıkları bildirinin parlamentoda 57 milletvekiline sahip olan Kürdistan İttifakı tarafından da onaylandığını açıklayarak 325 sandalyeli Irak parlamentosundaki 210 milletvekilinin Suudi Kralı Abdullah’ın teklifinin aksine hükümet kurma görüşmelerinin Bağdat’ta sürdürülmesini istediğini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel