Abbas:Hizbullah’la müttefik değiliz

img
Abbas:Hizbullah’la müttefik değiliz YDH

SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, İsrail’in elindeki Filistinli ve Lübnanlı esirlerin




SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, İsrail’in elindeki Filistinli ve Lübnanlı esirlerin serbest bırakılması konusunda Hizbullah’la müttefik olmak gibi bir niyetlerinin bulunmadığını söyledi.

 

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le görüşmek için bugün Mısır’ın İskenderiye kentine giden Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas, “Filistin’le Lübnan’ın esir değişimi konusunda işbirliği yapması konusunda çok farklı konumlarda bulunmaktadır” dedi.

 

“Lübnan’daki kardeşlerimizin farklı, bizim ise kendimize özgü farklı bir konumumuz var” diyen Mahmud Abbas, İsrail cezaevlerinde tutulan Filistinli esirlerin serbest bırakılması için İsrailli esirlerin serbest bırakılması yönünde bir şart ileri sürülmemesi gerektiğini söyledi.

 

İsrailli askerlerin esir alınmasından önce İsrail başbakanı Ehud Olmert’le Filistinli esirlerin serbest bırakılması konusunu görüştüklerini ve Olmert’in Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e Filistinli esirleri serbest bırakma yönünde söz verdiğini belirten Abbas, esir değişiminin eş zamanlı olarak gerçekleşmesi gereken bir mesele olmadığını söyledi.

 

İsrail’in elinde on binden fazla Filistinli, ve bilinmeyen sayıda Lübnanlı esir bulunuyor.

 

Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, Mısır’dan sonra Suudi Arabistan’a gidecek.