• 12/11/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı üyelerinden Ali eş-Şellah, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’yi tartışma yaratan açıklamasından dolayı sert bir şekilde eleştirdi.




    YDH- Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı üyelerinden Ali eş-Şellah, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’yi tartışma yaratan açıklamasından dolayı sert bir şekilde eleştirdi.

     

    Liderliğini Başbakan Nuri el-Maliki’nin yaptığı Hukuk Devleti İttifakı üyelerinden Ali eş-Şellah, Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkına sahip olduğu yönündeki açıklamasından dolayı tartışma yaratan Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Başkanı Mesud Barzani’yi sert bir şekilde eleştirerek bu açıklamaları bölücülük olarak nitelendirdi.

     

    Irak’tan yayın yapan es-Sumeriye televizyonuna ait internet sitesinde yer alan habere göre Hukuk Devleti İttifakı milletvekili Ali eş-Şellah, Mesud Barzani’nin bugün yapılan Kürdistan Demokrat Partisi Kongresindeki konuşmasında Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkına sahip olduğuna ilişkin sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

     

    Barzani’nin sözlerinin ülkeyi parçalamaya götürecek nitelikte olduğunu belirten Ali eş-Şellah, “her millet kendi kaderini belirleme hakkına sahip olsa da bu, Irak’ı parçalanmaya götürür, Kürtler daha önce Irak’ın toprak bütünlüğünü ve birleşik Irak içerisinde kalmayı destekliyordu. Onların kaderi, yeni Irak’ın kaderine bağlıdır” dedi.

     

    “Biz daha önce Kürtlerden Irak’ın federal yapısı içerisinde kalmak istediklerini duyuyorduk, Barzani de daha önce defalarca Irak’ın bütünlüğünü desteklediğini söylemişti. Ama eğer Kürtler, bugün Barzani’nin açıklamasında olduğu gibi bir karar alacaksa bunun değerlendirilmesi gerekir” diyen Şellah, sözlerini şöyle sürdürdü: “Irak’ın bütünlüğüne darbe vuracak ve ülkenin parçalanmasına sebep olacak tavırlar almak Kürtlerin yararına değildir; çünkü Kürtler, yeni Irak’ta daha önce söz konusu bile olmayan kazanımlar elde ettiler.”

     

    Mesud Barzani, bugün düzenlenen KDP Kongresinde yaptığı konuşmada “kendi kaderini tayin hakkını kongrenin mayası haline getireceklerini” söylemişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel