• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Amerikan yönetiminin Nuri el-Maliki’nin yeniden Irak başbakanı olmasından endişe duyduğu bildirildi.




    YDH- Amerikan yönetiminin Nuri el-Maliki’nin yeniden Irak başbakanı olmasından endişe duyduğu bildirildi.

     

    Amerika’da yayımlanan Washington Post gazetesinde yer alan Liz Sly imzalı bir haber analizde Amerika’nın Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin yönetim tarzından endişe duyduğu ve Maliki’nin güçlenmesini Irak’ın geleceği açısından bir tehlike olarak gördüğü belirtildi.

     

    Haberde, Amerika’nın Bağdat eski Büyükelçisi Ryan Crocker’in Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi “iktidar düşkünü” olmakla suçladığı ve “Maliki, yönetim tarzıyla Irak’ta gücü kendi elinde toplamaya çalışıyor” dediği bildirildi.

     

    Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi kendine bağlı cezaevleri kurmakla ve önemli makamlara ve bakanlıklara yakınlarını tayin etmekle suçlayan gazete, Maliki’nin Irak’ta kontrol ve denetim yollarını kapattığını iddia etti.

     

    Amerika’nın Maliki’nin Irak’ta yeni bir diktatöre dönüşmesinden endişe ettiğini belirten gazete, merkezi Beyrut’ta olan Stratejik Araştırmalar Enstitüsü adlı bir düşünce kuruluşunun Iraklı yöneticilerinden Falih Cabir’in Maliki’nin büyük bir diktatör olma hevesleri taşıdığını ve Irak halkının demokrasiye ulaşma yolundaki kazanımlarını tehlikeye düşürebileceğini söylediğini yazdı.

     

    

    Makaleler

    Güncel