• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesi ya da bu ülkedeki görev sürelerinin uzatılması konusundaki kararı Irak meclisinin vereceği açıklandı.




    YDH- ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesi ya da bu ülkedeki görev sürelerinin uzatılması konusundaki kararı Irak meclisinin vereceği açıklandı.

     

    İran’dan yayın yapan Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Amerikan askerlerinin 2011 yılından sonra Irak’tan ayrılması ya da bu ülkedeki görev süresinin uzatılması yönündeki kararın Irak parlamentosu tarafından verileceğini söyledi.

     

    ABD ile Irak hükümeti arasında yapılan “Amerikan askerlerinin Irak’taki statüsünün belirlenmesi anlaşması” Amerika’nın 2011 yılının aralık ayına kadar Irak’taki tüm askerlerini çekmesini öngörüyor.

     

    Amerikalı yetkililerin Irak’taki güvenlik sorunlarını gerekçe göstererek Amerikan askerlerinin bu ülkedeki görev süresinin uzatılması yönündeki temasları sürerken Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Amerikan askeri varlığının gitmesi veya kalması konusunda bazı yetkililerin yaptığı açıklamaların herhangi bir önem taşımadığını, bu konudaki kararı meclisin vereceğini söyledi ve “bu konu milletvekilleri arasında görüşülecek ve sonucu da açıklanacak” dedi.

     

    Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileri Amerikan askerlerinin görev süresinin uzatılması gerektiğini belirtirken başta Sadr grubu olmak üzere merkezi yönetim yetkilileri ABD askerlerinin belirlenen sürede Irak’ı terk etmesi gerektiğini savunuyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel