Moshe Feiglin:Lübnanlı teröristler savaşı kazanıyor

img
Moshe Feiglin:Lübnanlı teröristler savaşı kazanıyor YDH

SAAF-Likud Partisi üyesi Moshe Feiglin, İsrail’in kara saldırılarındaki başarısızlığına değinerek




SAAF-Likud Partisi üyesi Moshe Feiglin, İsrail’in kara saldırılarındaki başarısızlığına değinerek “Lübnanlı terörist grup savaşı kazanıyor” dedi.

 

İsrail’in 5 tugay ve piyade ile 20 kilometrelik bir genişlikte sürdürdüğü kara harekatında ağır kayıplar verdiği hiçbir mevzi kazanamadığı bildiriliyor.

 

Farsnews Haber Ajansı’nın güney Lübnan’dan bildirdiğine göre Hizbullah savaşçılarının 20 kilometrelik bir alanı kapsayan Marun er-Ras, Houla, Ayte’ş Şaab ve Kefer Kila cephelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarla hava desteğiyle ilerleyen İsrail mekanize birliklerini Marun er-Ras’tan püskürttü.

 

Hizbullah güçlerinin Kefer Kila, Adise ve Tayyibe bölgelerinde de İsrail birliklerine ağır kayıplar verdirdiği bildiriliyor.

 

Hizbullah’ın buradaki çatışmalarda aralarında Merkava tanklarının da bulunduğu 8 zırhlı aracı tahrip ettiği de gelen bilgiler arasında.

 

Hizbullah’ın dün İsrail’in 70 kilometre derinliğini hedef alan füzeleri ve kuzey kentlerine fırlattığı 300’e yakın füze de İsrail içinde tartışmaların yaşanmasına sebep oldu.

 

Farsnews haber ajansının bölgeden bildirdiğine göre İsrail’den yayın yapan bir televizyon kanalı, Lübnan sınırında bekletilen yedek askerlerin savaş sürecine itirazlarını yansıtan haberler yayınladı.

 

İsrail ordu sözcüsü de Hizbullah’ın 6 ay boyunca İsrail’e bu şekilde füze atacak kapasitede olduğunu bildirdi.

 

Likud partisi üyesi Moshe Feiglin de Worldnetdaily adlı internet sitesine verdiği mülakatta Hizbullah’ın savaşı kendi kontrolüne aldığını belirtti.

 

Hizbullah’ın hedeflerine ulaştığını belirten Feiglin Hasan Nasrullah’ın bir İslam dünyasında bir kahraman haline geldiğini belirterek “Lübnanlı terörist grup savaşı kazanıyor” dedi.

 



Makaleler

Güncel