İhvan: 10 Bin Mücahit Göndermeye Hazırız

img
İhvan: 10 Bin Mücahit Göndermeye Hazırız YDH

SAAF-Mısır İhvan-ı Müslimin lideri Mehdi Akif, bugün Mısır’da yaptığı açıklamada




SAAF-Mısır İhvan-ı Müslimin lideri Mehdi Akif, bugün Mısır’da yaptığı açıklamada “10 bin mücahidi Hizbullah saflarında savaşmak üzere Lübnan’a göndermeye hazır olduklarını” ifade etti.

 

Al-Arabiye televizyonunun verdiği habere göre Muhammed Mehdi Akif, Fransız Haber Ajansına verdiği demeçte “Halihazırda 12 Temmuz’dan itibaren İsrail’le şiddetli çatışmalara giren Lübnan Şii Hizbullah hareketinin yanında savaşmak üzere 10 bin mücahit göndermeye hazırım” dedi.

 

Arabiye televizyonu haberi aktarırken şu ifadelere yer verdi: “Sünni bir yapının lideri olan Akif, bu niyetin Arap yönetimler dolayısıyla gerçekleşmesinin belki de mümkün olmadığını ifade etti. Hükümetlerin izin vermesini, en azından göz yummasının gerektiğini belirten Akif, ‘direniş dün kolaydı. Direniş için hazırlık yapmak kolaydı. Fedaileri hazırlamak ve silahlandırmak için bir hafta yeterliydi. Ancak şu an durum daha farklı” dedi.

 

Aynı habere yer veren Mısır basın organlarından “Nahdat’ul Mısr” da Mısır hükümetinin destek vermesi durumunda İhvan’ın İsrail’e karşı savaşmak üzere 10 bin kişi gönderebileceğini açıkladığını ifade etti.



Makaleler

Güncel