• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suriye’nin eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdulhalim Haddam, Batı’nın Suriye’ye yönelik bir askeri müdahalede bulunması gerektiğini söyledi.




    YDH- Suriye’nin eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdulhalim Haddam, Batı’nın Suriye’ye yönelik bir askeri müdahalede bulunması gerektiğini söyledi.

     

    Londra’da yayımlanan Suudi Arabistan sermayeli Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Suriye rejimi muhalifi liderlerden eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdulhalim Haddam, Libya’da uygulanan modelin Suriye için de uygulanması gerektiğini belirterek NATO’yu Suriye’ye askeri müdahalede bulunmaya çağırdı.

     

    Suriye’deki Beşşar Esed rejiminin devrilmesi için NATO’nun Suriye’ye yönelik bir askeri müdahale gerçekleştirmesini istediğini belirten Abdulhalim Haddam, “Libya için yapılanlar Suriye için de yapılmalı” dedi.

     

    Bazı Avrupalı yetkililerle görüştüğünü, bazılarına ise mektup gönderdiğini belirten Abdulhalim Haddam, Avrupalı yetkililerden Suriye konusunda daha ciddi adımlar atmalarını istediğini söyledi ve uluslar arası toplumdan Suriye halkını kurtarması için Suriye’nin iç işlerine müdahale etmesini istediğini ifade etti.

     

    Öte yandan Suudi Arabistan’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Amerikan Büyükelçisi Bender Bin Sultan’ın Suriye’deki olayların yatışmaya başlaması üzerine birkaç gün önce Abdulhalim Haddam’la görüştüğü ve ona “Verdiğin istihbarat yalan çıktı. Senin verdiğin raporlara göre Suriye rejimi birkaç haftada yıkılacaktı. Bizi kandırdın” dediği bildirildi.

     

    Bender bin Sultan’ın Abdulhalim Haddam’la sığınmacı olarak bulunduğu Paris’te görüştüğü ve görüşmede “ılımlı” bazı Lübnanlı liderlerin yanı sıra Suriye Müslüman Kardeşler Örgütü’nden yetkililerin de bulunduğu açıklandı.