• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el-Arabi’nin İranlı meslektaşı Ali Ekber Salihi ile görüşmesinde İran’la yeni bir başlangıç yapmak için henüz erken olduğunu söylediği bildirildi.




    YDH- Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el-Arabi’nin İranlı meslektaşı Ali Ekber Salihi ile görüşmesinde İran’la yeni bir başlangıç yapmak için henüz erken olduğunu söylediği bildirildi.

     

    Mısır resmi haber ajansına demeç veren Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el-Arabi, “İran dışişleri bakanı ile yaptığım görüşmede kendisine Mısır, tüm ülkelerle ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak istiyor. Dünyadaki hiçbir ülkeyle sorun ya da düşmanlık istemiyoruz dedim” diye konuştu.

     

    İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile Endonezya’da yapılan Bağlantısızlar Hareketi toplantısı sırasında bir araya geldiğini belirten Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el-Arabi, İranlı meslektaşıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin büyükelçilik seviyesine çıkarılması konusunu ele aldıklarına değinerek “ben bu adım için henüz erken olduğunu ve İran’la diplomatik ilişkilerin düzeyinin yükseltilmesi meselesinin parlamento gündemine getirilmesi gerektiğini söyledim” dedi.

     

    Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden sonra feshedilmiş halde olan Mısır parlamentosu için önümüzdeki aylarda seçim yapılması öngörülüyor.

     

    Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el-Arabi, tüm ülkelerle ilişkilerde yeni bir sayfa açmak ve İran’la ilişkileri normalleştirmek istediklerini söylemişti.

     

    Devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in yetkilerini devralan Mısır Yüksek Askeri Konseyi, Mısır-İran ilişkilerinin mevcut durumunun korunması konusunda ABD, İsrail ve Körfez’deki Arap ülkelerinin yoğun baskısı altında bulunuyor.

     

    İran, İslam devriminden sonra Camp David anlaşmasını imzalayarak İsrail’i tanıdığı için Mısır’la olan ilişkilerini kesmişti. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler menfaat büroları aracılığıyla yürütülüyor.