• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suriye güvenlik güçlerinin, Türkiye’den ülkeye giren bir kamyonda yaptıkları aramada çok sayıda silah ele geçirdiği bildirildi.




    YDH- Suriye güvenlik güçlerinin, Türkiye’den ülkeye giren bir kamyonda yaptıkları aramada çok sayıda silah ele geçirdiği bildirildi.

     

    Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye güvenlik güçlerinin Türkiye sınırındaki Rakka kentinde çimento taşıyan bir kamyonda yaptığı aramada 36 adet otomatik silah ele geçirdiğini bildirdi.

     

    Rakka gümrüğündeki güvenlik yetkililerinden Albay Kemal İsa, güvenlik güçlerinin kamyon şoförünün davranışlarından şüphelenerek çimento taşıyan araçta arama yaptığını belirterek, 36 otomatik silah ele geçirildiğini açıkladı.

     

    Albay Kemal İsa, Kamyonun Türkiye’den Suriye’ye çimento taşıdığını belirterek araçta silahların yanı sıra bu silahlarla ilgili yedek parça malzemelerinin de ele geçirildiğini ifade etti.

     

    Suriye’de geçtiğimiz mart ayında başlayan olaylarda bugüne kadar ölenlerin sayısının bine yaklaştığı belirtilirken Suriye hükümeti olayların yabancı ülkeler tarafından kışkırtıldığını öne sürüyor. Türkiye'nin Suriyeli rejim karşıtlarına verdiği örtülü destek sürerken, Suriyeli rejim karşıtları 31 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek konferansla Esed rejimini devirme konusunda atacakları adımları tartışacak.

     

    Öte yandan Humus kentine bağlı Telbise bölgesinde silahlı gruplarla Suriye güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada 4 Suriye askerinin öldüğü, 14’ünün de yaralandığı bildirildi.

     

    

    Makaleler

    Güncel