Nasrullah’ın konuşmasının ayrıntıları

img
Nasrullah’ın konuşmasının ayrıntıları YDH

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın Perşembe akşamı yayınlanan açıklamalarında




SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın Perşembe akşamı yayınlanan açıklamalarında sadece İsrail’in Beyrut’u vurmayı sürdürmesi durumunda Hizbullah’ın da Tel-Aviv’i vuracağı yönündeki ifadesi öne çıkmıştı. Fakat Nasrullah, savaşın durumundan, İsrail yöneticilerine, uluslar arası güçlerden Arap yöneticilere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

 

İsrail saldırıları karşısında zaferi Hizbullah’ın kazanacağını belirten Nasrullah, “Başkent Beyrut’un İsrail savaş uçakları tarafından hedef alınması durumunda Tel-Aviv’e de füzeler yağacak” dedi.

 

Nasrullah’ın el-Menar’da yayınlanan konuşması, birçok Arap kanalı ile Avrupa kanalı tarafından da eş zamanlı olarak yayınlandı. İsrail’in hava saldırılarına değinen Nasrullah, “Siz havadan yaptığını saldırılarla Hizbullah’ın füze saldırılarını önleyemeyeceksiniz. Bizim misilleme saldırılarımızı önlemenizin tek yolu, sizin Lübnan köy ve kentlerindeki yerleşim merkezlerine düzenlediğiniz saldırıları durdurmanızdır” dedi.

 

Hizbullah’ın defalarca İsrail ordusuna ait zırhlı araçları, gelişmiş tankları ve savaş gemilerini tahrip edebileceğini gösterdiğini belirten Nasrullah, İsrail’in Başbakan Ehud Olmert’in dar görüşlülüğünün kurbanı olduğunu ifade ederek “o kendini büyük bir lider gibi göstermeye çalışıyor; ama o Siyonist rejim tarihinin en zayıf, en aciz ve en aptal başbakanı olduğunu ispat etti” diye konuştu.

 

İsrailli yetkililerin önündeki tek seçeneğin Lübnan’a yönelik saldırılarını durdurmak olduğunu belirten Nasrullah, “ABD yardımlarına güvenerek hesap yapmayın, ABD’nin gücü olsaydı kendini Irak çıkmazından kurtarırdı” dedi.

 

“Direniş’in yeni coğrafi cepheler açmak değil, düşmana en ağır kayıpları verdirmeye dayalı politikası düşmanın ilerlediği oranda kayıp vereceğini ortaya koydu” diyen Nasrullah, Hizbullah’ın son üç hafta içerisinde benzersiz bir şekilde Çarşamba ve Perşembe günü İsrail’e fırlattığı füzelere de değinerek “Hizbullah istediği zaman, istediği mekanda, istediği miktarda işgal altındaki Siyonist mevzileri vurabilir. Siyonistler bilsinler ki hiçbir şart altında Hizbullah’ın füze gücünü değiştiremeyeceklerdir” dedi.

 

İsrail’in Lübnan’a başlattığı kara harekatının başarısız olduğunu söyleyen Nasrullah, “İşgalciler, Lübnan’a yönelik saldırılarında kadınları, çocukları ve masum insanları hedef alıyorlar, bu savaşta ilerlemek değildir” dedi.

 

Hizbullah savaşçılarının hedefleri ve idealleri için canını feda etmekte kararlı olduklarını söyleyen Nasrullah, “bu düşmanı dehşete düşürmektedir” diye konuştu.

 

İsrail’in Baalbek’te kaçırdığı 5 Lübnanlı ile ilgili olarak da konuşan Nasrullah, “İsrail ordusunun kaçırdığı beş Lübnanlı sivil, savaş esiri değildir, biz onları İsrail ordusunun elindeki rehineler olarak kabul ediyoruz ve esir mübadelesi sırasında onların kayıtsız şartsız serbest bırakılacaklarını biliyoruz” dedi.

 

Konuşmasında ABD’nin “Yeni Ortadoğu Planı” ile ilgili olarak Arap yöneticilere de mesaj gönderen Nasrullah, “ABD’nin planladığı Yeni Ortadoğu’da sizin riyasetiniz söz konusu olmayacak; zira ülkeleriniz bölünecek” diye konuştu.

 

Arap ülkeleri liderlerinin kişisel çıkarlarının ABD’nin “Yeni Ortadoğu Planı” doğrultusunda başlayan İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına karşı çıkmayı gerektirdiğini söyleyen Nasrullah, “Lübnanlılar Beyaz Saray’a bölgedeki isteklerini gerçekleştirmek için Lübnan’ın onların elinde bir araç haline gelmesine izin vermeyecektir” dedi.

 



Makaleler

Güncel