• 06/03/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in, öldüğü ve yaralandığı yönünde çelişkili haberler geliyor.




    YDH- Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in, öldüğü ve yaralandığı yönünde çelişkili haberler geliyor.

     

    Birleşik Arap Emirliklerinden yayın yapan Suudi sermayeli el-Arabiya televizyonu, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in cumhurbaşkanlığı sarayındaki camide yaralandığını belirtirken Yemenli muhaliflere ait Suheyl televizyonu, Ali Abdullah Salih’in öldüğünü öne sürdü.

     

    Arap basınında yer alan haberlere göre Yemenli muhaliflerin cumhurbaşkanlığı sarayına saldırısı sonucu cumhurbaşkanlığı özel muhafız birliğine mensup dört asker öldü, Yemen meclis başkanı ve başbakanı da yaralandı.

     

    Yemen muhalefetinin liderlerinden Abdullah Ahmer, Ali Abdullah Salih’in ülkeyi iç savaşa götürmekte olduğunu söyledi.

     

    Cumhurbaşkanlığı sarayı içindeki camide açılan ateşle yaralanan Yemen Meclis Başkanı Yahya er-Rai’nin durumunun ağır olduğu bildirilirken yaralılar arasında başbakan yardımcısının da olduğu ifade ediliyor.

     

    El-Arabiya televizyonu, Ali Abdullah Salih’e bağlı cumhurbaşkanlığı muhafız birliklerinin muhalif liderlerden Hamid el-Ahmer ile Muhsin el-Ahmer’in evlerini tahrip ettiğini duyurdu.

     

    Ali Abdullah Salih’e bağlı ordu birliklerinin ise Taaz kentinde göstericilere tanklarla saldırdığı ve iki göstericinin öldüğü çok sayıda yaralı olduğu gelen haberler arasında.

     

    Reuters haber ajansı, cumhurbaşkanlığı sarayı ile bağlantının kesildiğini belirterek Ali Abdullah Salih’in durumunun belirsiz olduğunu duyururken Yemen devlet televizyonu, Salih’in hayatta olduğunu bildirdi.

     

    

    Makaleler

    Güncel