Suudi polisi bu kez müdahale etti

img
Suudi polisi bu kez müdahale etti YDH

SAAF-Suudi Arabistan’da Şii azınlığın yaşadığı Katif bölgesinde bugün üçüncüsü yapılan




SAAF-Suudi Arabistan’da Şii azınlığın yaşadığı Katif bölgesinde bugün üçüncüsü yapılan Hizbullah’a destek gösterisi, Suudi polisi tarafından dağıtıldı.

 

Reuters Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre son iki hafta içerisinde Şii azınlığın yaşadığı Katif bölgesinde Hizbullah’a destek gösterilerinin üçüncüsü yapıldı. Ellerinde Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın resimlerini ve sarı Hizbullah bayraklarını taşıyan göstericiler, İsrail karşıtı sloganlar attılar ve İsrail bayrakları yaktılar.

 

Polisin müdahale ederek dağıttığı gösterilerle ilgili olarak Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir açıklama yapılmazken, Reuters Haber Ajansı haberle ilgili yorumunda “Suudi Arabistan yönetimi İsrail’in Lübnan’a saldırısını kınadı ve ateşkes ilan edilmesini istedi; ama 23 gündür süren bu savaşı kışkırttığı için Hizbullah’ı da kınadı” ifadesini kullandı.

 

Reuters, görgü tanıklarının polisin kentin çeşitli yerlerine barikatlar kurarak halkın gösteriye katılmasını engellediğini söylediğini bildirerek adının “Münir” olduğunu açıklayan bir göstericinin polisin 6 panzer eşliğinde göstericileri dağıttığını söylediğini aktardı.

 



Makaleler

Güncel