• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Avrupa Birliği’nin, Suriye hükümetine yönelik baskılarını arttırmak için yeni yaptırımlar için hazırlık yaptığı bildiriliyor.




    YDH- Avrupa Birliği’nin, Suriye hükümetine yönelik baskılarını arttırmak için yeni yaptırımlar için hazırlık yaptığı bildiriliyor.

     

    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Suriye’de yaşanan olayların barışçı bir şekilde çözüme kavuşturulmasını isteyerek Suriye yönetimini sert bir şekilde uyarmasından sonra Avrupa Birliği de Suriye’ye yönelik yeni yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

     

    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Suriye hükümetini halka uyguladığı şiddetten dolayı sert bir şekilde eleştirerek çok geç olmadan ve iş işten geçmeden diyalog süreci başlatarak yaşanan sorunu barışçı bir şekilde çözmesi için adım atmaya çağırdı.

     

    Dün Brezilya’da gazetecilere açıklamada bulunan Moon, “Beşşar Esed, ilk adım olarak halkını öldürmekten vazgeçmelidir, ancak bundan sonra diyalog başlatılabilir” dedi.

     

    Fransa, İngiltere ve Almanya ise Suriye’de yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak bir karar taslağı hazırladı ve hazırlanan taslağın Birleşmiş Milletlerde oylanmasını istedi.

     

    Üç Avrupa ülkesi tarafından hazırlanan taslakta Suriye hükümetinin uyguladığı şiddetin kınandığı ve Beşşar Esed’den halka yönelik tüm askeri operasyonları durdurmasının istendiği bildirildi.

     

    Fransa’nın BM Daimi Temsilcisi Gerard Arad, Suriye’de yaşananlarla ilgili olarak sessiz kalamayacaklarını belirtti ve hazırladıkları taslağı gelecek hafta sunacaklarını ifade ederek taslağın yeterli siyasi desteği almasını umduklarını söyledi.

     

    Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamada da Suriye’ye yönelik daha ağır yaptırımların gündemde olduğu belirtildi ve Suriye’deki daha fazla şirketin yaptırımlar kapsamına alınacağı ifade edildi.

     

    Avrupa Birliği geçtiğimiz ay da Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le 9 üst düzey Baas Partisi yetkilisinin mal varlıklarının dondurulması kararını almıştı.

     

    

    Makaleler

    Güncel