• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suudi Arabistan’ın eski ABD ve İngiltere Büyükelçisi Prens Turki el-Faysal, Batılı ülkelerden İran’a felç edici yaptırımlar uygulamalarını istedi.




    YDH- Suudi Arabistan’ın eski ABD ve İngiltere Büyükelçisi Prens Turki el-Faysal, Batılı ülkelerden İran’a felç edici yaptırımlar uygulamalarını istedi.

     

    Amerika’da yayımlanan Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Suudi Arabistan’ın eski Washington Büyükelçisi Turki el-Faysal, bu ayın başlarında İngiltere’deki bir hava üssünde Amerikalı ve İngiliz istihbarat yetkilileriyle yaptığı gizli toplantıda İran’ı felç edecek yaptırımların arttırılmasını istedi.

     

    Prens Turki el-Faysal’ın söz konusu gizli toplantıdaki açıklamalarının bir kopyasını ele geçirdiğini belirten gazete, Faysal’ın “Petrol konusu İran’a darbe vurmak için çok elverişli bir konudur. İran rejimine baskı yapmak için bu alanda daha fazla adım atılması gerekiyor. Suudi Arabistan, 4 milyon varil fazladan üretim kapasitesine sahiptir, bu da İran’ın tüm petrol üretim kapasitesinden fazladır” dediğini nakletti.

     

    İran’ın günlük petrol ihracatının 2 milyon varilin altında olduğuna dikkat çeken gazete, Prens Turki el-Faysal’ın İran’a petrol ambargosu uygulanması durumunda Suudi Arabistan’ın fazladan üretimle piyasada oluşacak açığı telafi edebileceğini söylediğini bildirdi.

     

    Turki el-Faysal’ın söz konusu gizli toplantıda yaptığı bu açıklamaları yalanlamayan Suudi yönetimi, bu toplantıda dile getirilenlerin Turki el-Faysal’ın kişisel görüşü olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

     

    

    Makaleler

    Güncel