Mısır, Gazze sınırına zırhlı birlik sevk etti

img
Mısır, Gazze sınırına zırhlı birlik sevk etti YDH

YDH- Mısır ordusunun, Gazze’ye 15 kilometre mesafedeki Şeyh Zuveyd kentine zırhlı birlikler sevk ettiği bildirildi.




 

YDH- Mısır ordusunun, Gazze’ye 15 kilometre mesafedeki Şeyh Zuveyd kentine zırhlı birlikler sevk ettiği bildirildi.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre, Mısır ordusu Mısır’dan İsrail’e gaz taşıyan boru hatlarına düzenlenen sabotajları önlemek için Gazze’ye 15 kilometre mesafedeki Şeyh Zuveyd kentine zırhlı birlikler gönderdi.

Mısırlı askeri yetkililer, Sina’daki Şeyh Zuveyd kentine tank birlikleri sevk edildiğini doğrulayarak bunun İsrail’e gaz taşıyan boru hattına düzenlenen sabotajları ve polis merkezlerine yapılan saldırıları önlemeye yönelik olduğunu açıkladı.

Hüsnü Mübarek’in devrildiği şubat ayından bu yana Mısır’dan İsrail’e gaz taşıyan boru hattına yönelik çok sayıda sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş ve İsrail’e yapılan gaz nakli birkaç defa kesintiye uğramıştı.

Mısırlılar, devrimden bu yana gaz boru hattının güvenliğini sağlamak için ilk kez bölgeye zırhlı birlik sevk edildiğini belirtti.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Mısırlı bazı güvenlik yetkilileri de Fransız haber ajansına yaptıkları açıklamada, Sina çölünün kuzeyinde güvenliğin sağlanması için bölgeye binden fazla asker ve polis gönderildiğini belirterek Mısır ordusuna bağlı tankların Cuma gününden itibaren Gazze’ye 40 kilometre mesafedeki Ariş kentine yerleştirildiğini ifade etti.

   



Makaleler

Güncel