Mısır-İsrail gaz boru hattına yeni sabotaj

img
Mısır-İsrail gaz boru hattına yeni sabotaj YDH

YDH- Mısır’dan İsrail ve Ürdün’e gaz taşıyan boru hattına bugün yeniden sabotaj düzenlendiği bildirildi.




 

YDH- Mısır’dan İsrail ve Ürdün’e gaz taşıyan boru hattına bugün yeniden sabotaj düzenlendiği bildirildi.

El-Arabiya televizyonu, Mısır’dan İsrail ve Ürdün’e gaz taşıyan boru hattının Sina’dan geçen bölümüne bugün yeni bir sabotajın düzenlendiğini bildirdi.

Mısır güvelik kaynakları, boru hattındaki patlamanın Ariş’in batısında gerçekleştiğini ve çıkan yangında alevlerin boyunun 15 metreye kadar yükseldiğini açıkladı.

Bombalı saldırıdan sonra çıkan alevlerin yayıldığı ve yangının 20 kilometre mesafeden görülebildiği ifade edildi.

Patlamanın nedeni ve failleri konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı; ancak Mısır’dan İsrail’e gaz taşıyan boru hattında Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden bu yana 5 kez patlama meydana geldi.

Şarku’l- Evsat gazetesi de görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde silahlı bir grup şahsın plakasız bir araçla Ariş bölgesindeki bir gaz istasyonuna geldiğini ve istasyondaki görevlileri etkisiz hale getirdikten sonra boru hattını havaya uçurduklarını bildirdi.

Patlamada bir kişinin yaralandığını belirten el-Arabiya televizyonu, İsrail’in daha önceki sabotajlardan sonra Mısır’dan gaz taşıyan boru hattına düzenlenen sabotajlardan dolayı yabancı yatırımcıların Mısır’ı şikayet edeceğini ve gördükleri zararın karşılanması için Mısır’dan 8 milyar dolar talep edeceklerini açıkladığını duyurdu.

  



Makaleler

Güncel