Kaddafi’nin öldürüldüğü kesinleşti

img
Kaddafi’nin öldürüldüğü kesinleşti YDH

YDH- Libya’nın devrik diktatörü Albay Muammer Kaddafi’nin doğum yeri olan Sirte kentinde girdiği çatışmada öldürüldüğü kesinleşti.




 

YDH- Libya’nın devrik diktatörü Albay Muammer Kaddafi’nin doğum yeri olan Sirte kentinde girdiği çatışmada öldürüldüğü kesinleşti.

Bugün Sirte kentinin Libyalı devrimcilerin eline geçtiğine dair haberlerin ardından Devrik Diktatör Muammer Kaddafi’nin yaralı olarak ele geçirildiği ve öldürüldüğü yönündeki çelişkili haberler netliğe kavuştu.

Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonu, Devrik Lider Muammer Kaddafi’nin cesedinin cep telefonuyla çekilmiş görüntülerini yayımladı.

Daha önce Fransız Haber ajansına Kaddafi’nin öldürüldüğü yönündeki haberleri teyit eden açıklamalarda bulunan Libya Ulusal Geçiş Konseyi’ne bağlı komutanlardan Muhammed Leys, Muammer Kaddafi’nin oğlu Mutasım Kaddafi’nin cesedinin de Sirte kentinde bir sokakta bulunduğunu açıkladı.

Mutasım Kaddafi’nin cesedinin Kaddafi’nin Savunma Bakanı Ebubekir Yunus’un cesedi ile birlikte bulunduğunu belirten Ulusal Geçiş Konseyi Komutanı Muhammed Leys, cesetlerin bir ambulansla Mısrata kentine nakledildiğini ifade etti.

Muammer Kaddafi’nin öldürüldüğü yönündeki haber Libya Ulusal Geçiş Konseyi tarafından da doğrulandı.



Makaleler

Güncel