Hamas acil esir değişimi önerisini reddetti

img
Hamas acil esir değişimi önerisini reddetti YDH

SAAF-Hamas, elindeki İsrailli askerle İsrail cezaevlerinde tutulan Filistinli esirlerin değişimi




SAAF-Hamas, elindeki İsrailli askerle İsrail cezaevlerinde tutulan Filistinli esirlerin değişimi konusunda acil bir esir değişimi önerisine sıcak bakmadığını açıkladı.

 

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcılarından Musa Ebu Merzuk, Associeted Press Haber Ajansı’na verdiği demeçte yaşanan çıkmazdan İsrail’i sorumlu tutarak acil bir esir değişimi görüşmesi başlatmayı düşünmediklerini söyledi.

 

Mısır’ın sorunun çözümü için birçok öneri getirdiğini belirten Ebu Merzuk, “şimdiye kadar bu bunalımı çözebilecek hiçbir şey kalmamıştır. Biz esir değişiminin aceleye getirilmesini istemiyoruz” dedi.

 

Ebu Merzuk, Mısır’ın Filistinlilerin elindeki Gilad Şilat adlı askerin serbest bırakılması karşılığında İsrail cezaevlerinde tutulan bin Filistinli esirin serbest bırakılmasını önerdiğini belirterek, iki aşamalı bu öneride önce 500 kadın Filistinlinin sonra da 500 erkek Filistinlinin serbest bırakılmasının teklif edildiğini belirtti.

 

Ebu Merzuk, Bu plana yönelik herhangi bir olumlu adımı gözlenmeyen İsrail’in, meselenin çıkmaza girmesinden sorumlu olduğunu açıkladı.