Libya, ucuza kapatıldı

img
Libya, ucuza kapatıldı YDH

YDH- Amerika’nın Libya’daki 8 aylık askeri operasyonlar için harcadığı paranın, Afganistan ve Irak’ta bir haftada harcadığı paradan çok daha az olduğu açıklandı.




 

YDH- Amerika’nın Libya’daki 8 aylık askeri operasyonlar için harcadığı paranın, Afganistan ve Irak’ta bir haftada harcadığı paradan çok daha az olduğu açıklandı.

Amerikan Başkanının Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon, ülkesinin Libya’da 8 ay süren askeri operasyonlar buyunca harcadığı bütçenin Afganistan ve Irak’ta bir haftada harcadığından daha az olduğunu açıkladı.

Ülke dışındaki askeri operasyonlarda bir ortak olarak sorumluluk üstlenmenin yalnızca bir slogan olmadığını belirten ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon, görev paylaşımının maliyet paylaşımı anlamına da geldiğini söyledi.

Amerika’nın 8 aylık Libya operasyonları sırasında harcadığı paranın yaklaşık 1 milyar 200 milyon Dolar olduğunu belirten Donilon, bu paradan çok daha fazlasını Irak ve Afganistan’da harcadıklarını söyledi.

Tom Donilon, Muammer Kaddafi rejiminin sona ermesinin, ABD’nin NATO gibi güçlü ittifaklardaki seçkin rolü açısından yeri doldurulamaz bir değer taşıdığını vurguladı.

Libya operasyonlarına katılan NATO üyelerine ve ittifak dışı ülkelere teşekkür eden Donilon, “Obama’nın Libya konusunda hedefe ulaşmadaki yaklaşımı son derece başarılıydı. Görevlerin paylaşımını öngören bu yaklaşımla diğer ittifak üyelerine güçleri nispetinde menfaatlerinde de pay sahibi olmalarına izin verildi” dedi.

BM’nin 1973 sayılı kararı doğrultusunda Libya’da başlatılan askeri operasyonlara NATO üyesi ülkelerin yanı sıra ittifak üyesi olmayan Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri de mali ve askeri destek vermişti.



Makaleler

Güncel