ABD ve İsrail’le Cam David konusunda anlaşmamız yok

img
ABD ve İsrail’le Cam David konusunda anlaşmamız yok YDH

YDH- Mısır Müslüman Kardeşler Cemaati, Amerika ve İsrail ile Camp David anlaşması konusunda herhangi bir anlaşma yapmadıklarını açıkladı.




 

YDH- Mısır Müslüman Kardeşler Cemaati, Amerika ve İsrail ile Camp David anlaşması konusunda herhangi bir anlaşma yapmadıklarını açıkladı.

Fars haber ajansının Kahire’den bildirdiğine göre Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin, Camp David anlaşması konusunda Amerika ve İsrail’le anlaşma yaptıkları yönündeki haberleri yalanladı.

Mısır’ın İsrail’le diplomatik ilişkiler başlatmasıyla sonuçlanan Camp David anlaşmasının gözden geçirilebileceğini belirten Hüseyin, “Tüm anlaşmalar milletlerin çıkarına bağlıdır. Kendini milletin temsilcisi gören her meclis ya da konseyin, anlaşmaları gözden geçirme hakkı bulunmaktadır” dedi.

Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman, İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesine verdiği demecinde Amerikan Başkanı Barack Obama’nın Müslüman Kardeşler ile yapıcı görüşmeler içerisinde olduğunu açıklamıştı.

Feltman, Washington’un Müslüman Kardeşler ile Müslüman Kardeşlerin Enver Sedat döneminde Mısır’la İsrail arasında imzalanan Camp David anlaşmasına saygılı olacağı konusunda anlaşmaya vardığını söylemişti.

Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin, Camp David anlaşmasının üzerinden uzun bir zaman geçtiğini belirterek bu anlaşmanın da diğer anlaşmalar gibi gözen geçirilebileceğini bu konuda karar verecek olanın Mısır parlamentosu olduğunu söyledi.

İsrail’in Camp David anlaşmasına sadık kalmadığını belirten Hüseyin, “Müslüman Kardeşler, Camp David anlaşmasının gözden geçirilmesini son derece önemli görüyor. Ancak şu anda bu konuya öncelik vermiyor; çünkü şu an cemaatin başka öncelikleri bulunmaktadır” dedi.



Makaleler

Güncel