ABD benden darbe yapmamı istedi

img
ABD benden darbe yapmamı istedi YDH

YDH- Seyfulislam Kaddafi, isyancıların Bingazi’yi ele geçirmesinden sonra Amerika’nın kendisine darbe yapıp yönetimi ele alması yönünde teklifte bulunduğunu açıkladı.




 

YDH- Seyfulislam Kaddafi, isyancıların Bingazi’yi ele geçirmesinden sonra Amerika’nın kendisine darbe yapıp yönetimi ele alması yönünde teklifte bulunduğunu açıkladı.

Dunya el-Vatan’ın haberine göre Seyfulislam Kaddafi, ilk gayri resmi sorgusunda Bingazi kentinin devrimcilerin eline geçmesinden altı gün sonra Amerika’nın kendisine Muammer Kaddafi’ye darbe yaparak yönetimi ela almasını ve aralarında petrol politikasının serbestleştirmesinin de olduğu bir dizi hızlı reformlar yapmasını teklif ettiğini açıkladı.

Seyfulislam Kaddafi, “Bingazi kentinin ele geçirilmesinden sonra Beyaz saray’dan bazı yetkililer, benimle temas kurdular babama karşı askeri bir darbe yaparak yönetimi ele almamı teklif ettiler. Onlar benden, darbeden sonra hızlı bir şekilde geniş çaplı reformlar yapmamı ve babamın uygulamakta olduğu petrol politikasını serbestleştirmemi istediler” dedi.

Seyfulislam Kaddafi, babasının güvenlik ve istihbarat düzeninin gücünden, babasının olmaması durumunda ülkede kaos çıkacağını düşünmesinden ve kendisinde ülkeyi idare edebilecek gücü görmemesinden dolayı Amerikalıların bu teklifini kabul etmediğini söyledi.

    Bu teklifi kabul etmemesinden sonra Amerikalıların kendisiyle irtibatı kestiğini belirten Seyfulislam Kaddafi, Amerikalıların Muammer Kaddafi ile öldürülmesinden birkaç saat öncesine kadar temas halinde olduğunu ifade etti.

Amerikalıların Muammer Kaddafi’ye Sirte’de saklandığı sürece hayatının korunacağı konusunda garanti verdiğini belirten Seyfulislam Kaddafi, Amerikalıların babasına herhangi bir bombalama ya da takip olmaksızın Libya’dan çıkmasını sağlayacaklarını söylediklerini aktardı.

 Amerikalıların verdikleri sözde durmadığını ve babasını öldürttüklerini öne süren Seyfulislam Kaddafi, Kaddafi ailesinin kişisel servetlerinin de söylendiği gibi yüz milyarlarca dolar değil, sadece 24 milyar dolar olduğunu söyledi.



Makaleler

Güncel