Libyalı devrimcilerden Katar ve ABD’ye tepki

img
Libyalı devrimcilerden Katar ve ABD’ye tepki YDH

YDH- Libyalı devrimcilerin Muammer Kaddafi’nin devrilmesinden sonra Libya üzerinde ciddi bir belirleyicilik kazanan Katar ve ABD’ye yönelik tepkisi sertleşiyor.




 

YDH- Libyalı devrimcilerin Muammer Kaddafi’nin devrilmesinden sonra Libya üzerinde ciddi bir belirleyicilik kazanan Katar ve ABD’ye yönelik tepkisi sertleşiyor.

Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l Arabi gazetesinin haberine göre Trablus Devrim Konseyi Başkanı Abdullah Nakir, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland’ın Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin talep etmesi halinde Libya’daki milislerin kontrol altına alınması için müdahalede bulunabileceklerine dair açıklamasına sert tepki gösterdi.

Amerika’nın Libya’ya yönelik herhangi bir müdahalede bulunması durumunda Libya’yı Amerika’ya cehennem edeceklerini belirten Abdullah Nakir, “Libya’ya herhangi bir askeri müdahalede bulunması durumunda burayı Amerikalılara Irak’tan daha büyük bir cehennem haline getiririz. Silahlarımız ve devrimcilerimiz Amerika ile savaşmaya hazır” dedi.

Devrimden sonra Libya’da ciddi bir nüfuz elde eden Katar’a ve Katar yönetimine yakınlığıyla bilinen Libyalı devrimcilerden Abdulhakim Belhac’a yönelik sert eleştirilerde de bulunan Trablus Devrim Konseyi Başkanı Abdullah Nakir, Abdulhakim Belhac’ı “Katar beslemesi” diye niteleyerek “gerçek devrimciler bizleriz, devrimcilik iddiasında bulunan Katar beslemeleri değil” dedi.

“Bize, Katar’dan, Ürdün’den, Birleşik Arap Emirliklerinden ABD’den, Fransa’dan, hatta İsrail’den birçok maddi destek teklifi geldi; ancak biz satılık değiliz. Biz Katar’a teşekkür ederiz; ama ülkemizin iç işlerine müdahalesini kabul edemeyiz” diyen Abdullah Nakir, Libya içerisinde liyakatli devrimcilerin bulunduğunu ve yurt dışından gelmiş kimselere ihtiyaç olmadığını söyledi.



Makaleler

Güncel