Bağdat vali yardımcısı tutuklandı

img
Bağdat vali yardımcısı tutuklandı YDH

YDH- Bağdat vali yardımcısının ülkede gerçekleştirilen terörist eylemlerde rolü olduğu suçlamasıyla tutuklandığı bildirildi.




 

YDH- Bağdat vali yardımcısının ülkede gerçekleştirilen terörist eylemlerde rolü olduğu suçlamasıyla tutuklandığı bildirildi.

Fars haber ajansının Bağdat muhabirine dayanarak bildirdiğine göre Irak içişleri bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak Bağdat Vali Yardımcısı Riyad Aziz’in terörist eylemlerde rolü olduğu suçlamasıyla tutuklandığını belirtti.

Irak İçişleri Bakanlığından yapılan kısa yazılı açıklamada “Irak güvenlik güçleri bu sabah Bağdat Vali Yardımcısı Riyad Aziz’i terörist eylemlere karışmak ve tekfirci gruplara yardım etmek suçlamasıyla tutukladı” ifadesine yer verdi.

Bağdat Vali Yardımcısı Riyad Aziz’in İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı üyesi olduğu bildirilirken, el-Irakiye’den henüz tutuklamayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan el-Irakiye İttifakı Sözcüsü Meysun Demluci, Fars haber ajansına verdiği demeçte yaşanan siyasi sorun tam olarak çözülünceye kadar el-Irakiye İttifakının bakanlar kurulunu ve parlamento oturumlarını boykot etmeyi sürdüreceğini söyledi.

El-Irakiye İttifakı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında tutuklama kararı verilmesinden sonra parlamento oturumlarını ve bakanlar kurulu toplantılarını boykot etme kararı vermişti.