Iraklı Sünni parlamenterden Haşimi’ye teslim ol çağrısı

img
Iraklı Sünni parlamenterden Haşimi’ye teslim ol çağrısı YDH

YDH- Irak’ın eski Başbakan Yardımcısı Selam ez-Zevbai, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’den mahkemeye gelerek kendisini savunmasını istedi.




 

YDH- Irak’ın eski Başbakan Yardımcısı Selam ez-Zevbai, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’den mahkemeye gelerek kendisini savunmasını istedi.

Mehr haber ajansın haberine göre Irak meclisindeki Sünni milletvekillerinden eski Başbakan Yardımcısı Selam ez-Zevbai, el-Irakiye ittifakı içerisindeki bazı kesimlerin Tarık Haşimi’nin ittifaktan çıkarılması meselesini gündeme aldıklarını belirterek Haşimi’den mahkemeye çıkarak hakkındaki suçlamalara cevap vermesini istedi.

Ebnau’r- Rafıdeyn adlı siyasi grubun liderliğini yapan Selam ez-Zevbai, el-Irakiye içindeki bazı çevrelerin Haşimi’nin Hizb-i İslami’den ayrıldıktan sonra siyasi bir şahsiyetinin kalmadığına ve siyasi bir ölü haline geldiğine inandığını belirterek Haşimi’nin ittifaktan çıkarılmasını gündeme getireceklerini öne sürdü.

“Biz, Irak yargısına güveniyoruz, Haşimi mahkemeye gelip suçsuzluğunu ispat etmelidir” diyen Iraklı Sünni parlamenter, Tarık Haşimi’nin Irak hükümetinin kendisini öldürtmeyi planladığına ilişkin açıklamasını inandırıcı bulmadığını söyledi.

Selam Zevbai, “Eğer Haşimi, suçsuz olduğu halde Maliki hükümetinin kendisini yok edeceğinden korkuyorsa, demek ki biz bir devle karşı karşıya bulunuyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamında bulunan bir şahıs, bundan korkuyorsa, bu hükümete ve yargıya karşı olan cezaevlerindeki binlerce kişinin ne demesi gerekiyor?” dedi.

Öte yandan hakkında tutuklama kararı verilmesinden sonra Süleymaniye kentine giden Tarık Haşimi’nin, Süleymaniye’den ayrılarak Erbil’lde saklandığı yönünde haberler geliyor.