El Irakiye’den ayrılanlar yeni ittifak kurdu

img
El Irakiye’den ayrılanlar yeni ittifak kurdu YDH

YDH- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkındaki yargı kararından sonra el-Irakiye İttifakından ayrılan parlamenterler bugün kongre toplayarak yeni bir ittifak kurdular.




 

YDH- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkındaki yargı kararından sonra el-Irakiye İttifakından ayrılan parlamenterler bugün kongre toplayarak yeni bir ittifak kurdular.

Irak’ın es-Sumeriye haber ajansı, el-Irakiye İttifakından ayrılanların bugün Necef kentinde kongre toplantısı yaptıklarını bildirdi.

Ebnau’l- Irak Li’t-Tağyir (Değişim için Irak’ın Evlatları) adını alan yeni oluşumun liderini şubat ayı ortasında Zikar’da yapılacak genel kongrede seçeceği açıklandı.

El-Irakiye’den ayrılan üyelerin kurduğu yeni ittifak, el-Irakiye de dahil olmak üzere tüm siyasi gruplarla uzlaşmaya hazır olduğunu bildirdi.

Değişim için Irak’ın Evlatları grubunun Genel Sekreteri Kamil es-Safi, bugün yapılan kongreden sonra, bugünkü kongrenin hareketin genel kongresinin ön adımı olduğunu belirterek genel kongrenin şubat ayı ortalarında Zikar kentinde yapılacağını söyledi.

Hareketin siyasi programını ve tüzüğünü hazırladığını belirten es-Safi, genel kongrede yeni genel sekreterin ve genel sekreterlik üyelerinin seçileceğini ifade etti.

İyad Allavi’nin liderliğini yaptığı Ulusal Uzlaşma partisinin Necef grubu 31 Aralık’ta el-Irakiye’den ayrılarak Değişim için Irak’ın Evlatları grubuna katıldığını açıklamıştı.

7 Mart seçimlerinde parlamentoda 91 sandalye kazanan el-Irakiye İttifakı şu partilerden oluşuyor:

İyad Allavi liderliğindeki Ulusal Uzlaşma Partisi: 24 sandalye

Salih Mutlak liderliğindeki Ulusal Diyalog Cephesi: 20 sandalye

Usame Nuceyfi liderliğindeki Iraklılar Birliği: 19 sandalye

Cemal Kerbuli liderliğindeki Çözüm Hareketi: 12 sandalye

Tarık Haşimi liderliğindeki Yenilik Hareketi: 6 sandalye

Rafi el-İsavi liderliğindeki Gelecek Hareketi: 6 sandalye

Selam ez-Zevbai liderliğindeki Ebnau’r- Rafıdeyn Hareketi: 4 sandalye