Direniş gruplarından Refah için ortak bildiri

img
Direniş gruplarından Refah için ortak bildiri YDH

Filistinli direniş grupları yayımladıkları ortak bildiride, İsrail’e olası Refah işgali üzerinden önemli uyarılarda bulundular.




YDH- Filistinli direniş grupları ortak bir bildiri yayımlayarak, Direniş'in kuşatma altındaki bölgenin en güneyindeki şehir olan Refah'ın karadan işgali de dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırganlığına ilişkin her türlü senaryoya hazırlandığını duyurdular.

Yerinden edilmiş 1.4 milyondan fazla Filistinliye ev sahipliği yapan Refah’a yönelik herhangi bir kara saldırısının insani sonuçlarına karşı uyarıda bulunan direniş grupları, bu duruma kayıtsız kalmayacaklarını ve tüm seçeneklerin masada olduğunu teyit ettiler.

Bildiride, çok sayıda uluslararası sözleşme ve yasayı ihlal etmesine rağmen Batı'nın İsrail’i desteklemeye devam ettiği vurgulandı.

İsrail'in Refah'a yönelik herhangi bir işgalinden ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ve Batılı hükümetler sorumlu tutuldu.

Direniş grupları ayrıca, Batı Şeria’daki Filistinli kitlelere seslenerek, İsrail'in Refah'ı işgal etme tehditlerine karşı şiddetli bir şekilde ayaklanma çağrısında bulundular.

Bildirinin başka bir yerinde Mısır’a da uyarılar yapıldı.

Direniş, Mısır sınırındaki Refah'a yönelik bir işgalin başlatılması durumunda, başta Mısır ulusal güvenliği olmak üzere, bölgenin ulusal güvenliğini tehdit edecek kapsamlı bir gerilimin patlak vereceğini vurguladı.



Makaleler

Güncel