Filistin yanlısı protestolar Antarktika'ya ulaştı

img
Filistin yanlısı protestolar Antarktika'ya ulaştı YDH

Gazze'de Filistinlilere karşı devam eden soykırıma tepki olarak Filistin yanlısı protestolar tüm kıtayı sardı.




X kullanıcısı @saaaauuull, Filistin yanlısı gösterilerin Amerika Birleşik Devletleri'nde onlarca farklı eyalete ve dünya çapında kıtalara nasıl yayıldığına dair bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda "Öğrenci Gazze dayanışma protestoları/kampları Antarktika hariç tüm kıtalara ulaşmış görünüyor." denildi.

X kullanıcısı Shane Loeffler bu paylaşıma "Antarktika da ortaya çıkıyor" yazarak yanıt verdi ve kıtadaki Filistin yanlısı göstericilerin bir fotoğrafını yükledi.

Fotoğrafta Ross Adası'nın güney noktasındaki McMurdo araştırma istasyonunda bulunan çok sayıda kişi görülüyor. Bir kişi elinde Filistin bayrağıyla görülürken, diğerleri de ellerinde şu posterleri tutuyor: "Soykırımı değil bilimi finanse edin", "ateşkes" ve "Antarktika işçileri Gazze için".

Fotoğraf bu hafta çok sayıda başka sosyal medya hesabı tarafından da yüklendi ve Loeffler, Newsweek'e fotoğrafın Instagram'da "Gazze halkı için Antarktika işçileri" mesajıyla birlikte yer aldığı ilk paylaşım hakkında bilgi verdi.

Gönderinin başlığında şöyle yazıyordu: "Sermayeye insan hayatından daha fazla değer veren bir dünyada yaşıyoruz. Bize korku dünyası aşılanıyor, adalet için konuşmak cesur bir yürek ve eleştirel bir zihin gerektirir. Dayanışma göstermek için çalışma hayatlarını riske atan tüm McMurdo çalışanlarını takdir ediyorum."

McMurdo İstasyonunu işleten ABD Ulusal Bilim Vakfı'nın bir sözcüsü Newsweek'e yaptığı açıklamada "paylaşımda ifade edilen görüşlerin yalnızca ilgili kişilerin görüşlerini yansıttığını ve NSF ya da ABD'nin görüşlerini yansıtmadığını" söyledi.

Filistin yanlısı protestolar, Gazze'de Filistinlilere karşı devam eden soykırıma tepki olarak, yüzlerce kişinin polis baskısıyla şiddet kullanılarak tutuklandığı ABD kampüslerindeki huzursuzluğun ardından kıtalar arasında yayıldı.



Makaleler

Güncel