Mutteki:Türkiye’yle kararı tadil için çalışıyoruz

img
Mutteki:Türkiye’yle kararı tadil için çalışıyoruz YDH

SAAF-resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelen İran Dışişleri bakanı Menuçehr Mutteki, Türkiye ile




SAAF-resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelen İran Dışişleri bakanı Menuçehr Mutteki, Türkiye ile birlikte BM Güvenlik Konseyi’nde Lübnan konusunda görüşülecek olan karar tasarısını tadil etmek için çalıştıklarını söyledi.

 

Lübnan’da yaşanan olaylarla ilgili olarak Türkiye ile ortak kaygıları paylaştıklarını belirten İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, “iki ülke Lübnan konusunda çıkarılacak olan kararın tadil edilmesi için çalışıyor” dedi.

 

Türkiye’deki temaslarından sonra İrna muhabirine demeç veren Dışişleri Bakanı Mutteki, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le yaptıkları görüşmelerin çok yararlı geçtiğini belirtti.

 

Ateşkes karar taslağının, Lübnan halkının ve siyasi gruplarının istekleri doğrultusunda tadil edilmesi için Türkiye ile ortak çalışma kararı aldıklarını belirten Mutteki, “İslam ülkelerinin Malezya’da yaptığı zirve toplantısında kurulması kararlaştırılan temas grubunun aktif hale geçirilmesini kararlaştırdık, Malezya, gelecek hafta bu temas grubunu Lübnan’a gönderecek” dedi.

 

Arap Birliği ile sürdürülen temasların genişletilmesini de kararlaştırdıklarını belirten Mutteki, “Hepinizin de bildiği gibi Lübnan’ın görüşlerini yansıtmayan bir kararın uygulanması mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

 

Türkiye’den sonra Yemen’e gideceğini belirten Mutteki, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın mesajını Başbakan Erdoğan’a ilettiğini belirterek Türkiye’den sonra Yemen’e giderek İran Cumhurbaşkanı’nın mesajını Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’e ileteceğini söyledi.