Suriye’de silahlı grupların bombaları ateşkes dinlemiyor

img
Suriye’de silahlı grupların bombaları ateşkes dinlemiyor YDH

YDH- Suriye’de Annan planı çerçevesinde ilan edilen ateşkesin üstünden bir hafta geçerken silahlı grupların bombalı saldırıları sürüyor.




 

YDH- Suriye’de Annan planı çerçevesinde ilan edilen ateşkesin üstünden bir hafta geçerken silahlı grupların bombalı saldırıları sürüyor.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Suriye’nin güneyinde düzenlenen bir bombalı saldırıda 10 Suriye polisi hayatını kaybetti.

Suriye televizyonu da konuyla ilgili haberinde silahlı grupların Golan yakınlarında yerleştirdikleri 100 kilogramlık bir bombayı patlatması sonucu 10 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Silahlı grupların Halep havaalanı yolu üzerindeki el-Hilvaniye meydanına yerleştirdikleri bombanın patlaması sonucu bir kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Öte yandan Amerika, Fransa ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının Perşembe günü Paris’te yaptıkları toplantıda Annan planının Suriye yönetimi için son şans olduğuna ve Suriye yönetimine yönelik siyasi ve ekonomik yaptırımların arttırılacağına ilişkin açıklamalarına Rusya’dan tepki geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye yönetiminin ateşkese uyduğunu; ancak silahlı grupların ateşkesi ihlal etmeyi sürdürdüğünü hatırlatarak Annan planını sabote edecek girişimlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.