El Ahbar: Türkiye ve Körfez ülkeleri Suriye’de şiddeti tırmandırma kararı aldı

img
El Ahbar: Türkiye ve Körfez ülkeleri Suriye’de şiddeti tırmandırma kararı aldı YDH

YDH- Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi, Türkiye ve Körfez ülkelerinin Güvenlik Konseyi’nden yeni bir karar çıkmasını sağlamak için Suriye’deki şiddeti tırmandırma kararı aldığını yazdı.




 

YDH-Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi, Türkiye ve Körfez ülkelerinin Güvenlik Konseyi’nden yeni bir karar çıkmasını sağlamak için Suriye’deki şiddeti tırmandırma kararı aldığını yazdı.

Amerika’nın Irak’taki başarısızlığı, Mısır’daki Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesi ve İsrail’in bölgedeki stratejik ağırlığını yitirmeye başlaması sebebiyle çareyi Arap ülkeleri arasında bölünmüşlük yaratmakta bulduğunu öne süren gazete, Türkiye ve Körfez’deki Arap ülkelerinin de BM Güvenlik Konseyi’nde dış Suriye’ye dış müdahale öngören yeni bir karar çıkmasını sağlamak için bu ülkedeki şiddeti tırmandırdığını belirtti.

Suriye’nin halen büyük bir emperyalist savaşla boğuşmakta olduğunu, Yemen’de, Filistin’de, Ürdün’de hatta Körfez ülkelerinde bile durumun hiç de olumlu olmadığını belirten gazete, önümüzdeki aylarda Arap ülkelerinde “özgürlük” adına yoğun şekilde kan dökülmesine tanıklık edileceğini öne sürdü.

Türkiye’nin Körfez ülkeleriyle Suriye’nin tamamını kaplayacak geniş çaplı bir savaş planlaması yaptığını iddia eden gazete, bu savaşla BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın planının başarısız olduğunu ilan etmesinin hedeflendiğini ifade etti.

El-Ahbar gazetesi, Türkiye ve Körfez ülkelerinin hazırladıkları kanlı senaryoyla Annan planını başarısız kıldıktan sonra konuyu yeniden BM Güvenlik Konseyi’ne götürerek “insani ve vicdani” sebepleri ve halkın talebini gerekçe göstererek Suriye’ye müdahale yönünde karar çıkarmaya çalıştıklarını yazdı.

Suriye’nin Türkiye, Ürdün ve Lübnan sınırında silahlı grupların hakimiyeti altında bulunan yerlerde güvenli bölge oluşturulmasının hedeflendiğini belirten gazete, Körfez ülkelerinde depolanan silahların “halk devrimi adı altında Suriye’de deneneceğini ve bölgenin Irak’ı ve Lübnan’ı da kaplayan kanlı savaşlara sahne olacağını ifade etti.