Suriye ordusundan silahlı örgütlere darbe

img
Suriye ordusundan silahlı örgütlere darbe YDH

YDH- Suriye ordusunun BM gözlemcilerinin gelişinden sonra etkinliklerini arttıran silahlı grupların bazı kentlerdeki bölge hakimiyetlerine son verdiği bildiriliyor.




 

YDH-Suriye ordusunun BM gözlemcilerinin gelişinden sonra etkinliklerini arttıran silahlı grupların bazı kentlerdeki bölge hakimiyetlerine son verdiği bildiriliyor.

Suriye ve bölge basınında yer alan haberlere göre Suriye ordusunun gerçekleştirdiği geniş çağlı operasyonlar sonucu Şam civarındaki silahlı gruplar tamamen temizlenirken Lazkiye’nin Haffe bölgesinde de güvenlik yeniden sağlandı.

Suriye dışişleri bakanlığı Birleşmiş Milletler gözlemcilerini silahlı gruplardan temizlenen Haffe bölgesinde incelemeler yapmaya çağırırken Suriye güvenlik güçlerinin Haffe’den kaçarak civar köylere saklanmaya çalışan silahlı militanlara yönelik operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi.

Halep kentinin Hurriyetan bölgesine yapılan operasyonlar sonucu bölgenin silahlı gruplardan temizlendiğini belirten Suriyeli güvenlik yetkilileri, Humus’a bağlı Core eş-Şiyah bölgesindeki operasyonların ise sürdüğünü açıkladı.

Öte yandan Suriye’deki birçok adam kaçırma ve sabotaj eylemleri ile tanınan el-Faruk Tugayları adlı silahlı örgütün lideri Abdurrezzak Talas’ın yapılan operasyonlarda Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalandığı öne sürülürken, el-Alem televizyonu, Talas’ın öldürüldüğüne dair bilgilerin ulaştığını duyurdu.

Suriye ordusundan teğmen rütbesindeyken ayrılıp el-Faruk Tugayları adlı bir silahlı örgüt kuran Abdurrezzak Talas’ın öldürüldüğüne ya da yakalandığına ilişkin haberlerin henüz resmi ya da bağımsız kaynaklarca doğrulanmadığı bildiriliyor.