Yemen ordusundan el-Kaide’ye hava operasyonu

img
Yemen ordusundan el-Kaide’ye hava operasyonu YDH

YDH- Yemen Ordusu'nun Abyan ve Şabva şehirlerinde dün düzenlediği hava saldırısında 30 el-Kaide militanı öldürüldü.




 

YDH-Yemen Ordusu'nun Abyan ve Şabva şehirlerinde dün düzenlediği hava saldırısında 30 el-Kaide militanı öldürüldü.

Fransız haber ajansına demeç veren Abyan şehrindeki yetkililerden Yaslam al-Anburi, "Abyan'da 30 el-Kaide militanının öldürüldüğü kesin. Hava kuvvetlerinin el-Kaide mevzilerine düzenlediği hava saldırılarında 30 militan öldürüldü bir o kadar da yaralandı" dedi.

Hava saldırılarının hedefi olan bölgelerden el-Mahfad'daki Yemenliler de saldırıyı doğrularken "Saldırılar, Caar, Zencibar ve Şakra'dan geri çekildikten sonra el-Mahfad'a sığınan el-Kaide militanlarını hedef aldı" dedi.

Öte yandan Yemen resmi kaynakları, ülkede el-Kaide'ye karşı yürütülen operasyonlarda, "en tehlikeli" şahıslar arasında yer alan Tunus asıllı Nizar Abdurrahman adlı el-Kaide liderinin tutuklandığını bildirdi.

Resmi kaynaklar ayrıca, el-Kaide'nin başkent Sana'daki elçilikleri hedef alacak bazı planların çökertildiğini duyurdu. Yüksek Güvenlik Komitesi tarafından yapılan açıklamada "Güvenlik güçleri, Sana'daki bazı elçilikleri hedef alacak terör saldırılarını çökertti. Ordu komutanları, devlet adamları ve elçilik binalarının haritaları ellerinde bulunan üç el-Kaide militanı, bomba yüklü araçla ele geçirdi" ifadelerine yer verildi.

El-Kaide, Yemen Eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih karşıtı ayaklanmalar sırasında Yemen'deki iktidar boşluğundan yararlanarak güneydeki hakimiyetini güçlendirmişti. Yemen Ordusu, el-Kaide'nin kontrolündeki bölgeleri yeniden ele geçirmek için 12 Mayıs'ta geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı.

Fransız haber ajansına göre operasyonda şuna kadar 368’i el-Kaide militanı, 96 asker ve 19 sivil olmak üzere 483 kişi öldü.