Suriyeli muhalif lider Kuzey Irak’a gidiyor

img
Suriyeli muhalif lider Kuzey Irak’a gidiyor YDH

YDH- Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim karşıtı örgütün Başkanı Abdulbasit Seyda’nın Irak’ın Kürdistan Bölgesi’ne gideceği açıklandı.




 

YDH-Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim karşıtı örgütün Başkanı Abdulbasit Seyda’nın Irak’ın Kürdistan Bölgesi’ne gideceği açıklandı.

Kuveyt’te yayımlanan es-Siyase gazetesi; Amerika, Fransa, Katar ve Türkiye’nin girişimiyle İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim muhalifi örgütün lideri Abdulbasit Seyda’nın kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesi’ne gideceğini bildirdi.

Suriyeli bir Kürt olan Abdulbasit Seyda’nın kuzey Irak ziyaretinde Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşeceği, Kürdistan Bölgesinden Suriye içindeki silahlı militanlara silah gönderilmesini ve Haseke’den Halep’e kadar bir kurtarılmış bölge oluşturulması konusunu ele alacağı öne sürüldü.

  Haberine ilişkin herhangi bir kaynak zikretmeyen gazete, İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi’nin Haseke, Kamışlı ve Halep’i içine alan bir alanda kurtarılmış bölge yaratmayı istediğini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden bu bölgenin uçuşa yasak bölge ilan edilmesini isteyeceğini yazdı.

Es-Siyase gazetesi, belirtilen alanda bir kurtarılmış bölge oluşturulması fikrinin Türkiye tarafından da desteklendiğini ve Ankara’nın Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’yi buna ikna etmeye çalıştığını belirtirken NRT televizyonuna demeç veren Peşmerge Bakanı Yardımcısı Enver Naci Osman, bu konuda herhangi bir bilgisinin olmadığını söyledi.