Hizbullah, Güç Kullanılarak Silahsızlandırılamaz

img
Hizbullah, Güç Kullanılarak Silahsızlandırılamaz YDH

SAAF-Lübnan Savunma Bakanı İlyas El-Mur, Lübnan ordusunun Hizbullah’ı silahsızlandırmaya




SAAF-Lübnan Savunma Bakanı İlyas El-Mur, Lübnan ordusunun Hizbullah’ı silahsızlandırmaya çalışmayacağını söylerken, ordunun silahının da Güney Lübnan’daki tek silah olacağını vurguladı.

 

Katar’dan yayın yapan El-Cezire televizyonunun haberine göre bir televizyon programında konuşan Lübnan Savunma Bakanı İlyas El-Mur, “Lübnan Ordusu, İsrail ordusunun başaramadığı “Hizbullah’ı silahsızlandırma” gayesiyle Güney’e yayılmayacaktır” dedi.

 

İlyas El-Mur sözlerine şöyle devam etti: “Direniş gücünün (Hizbullah) en iyi derecede olumlu yaklaşımda bulunduğuna dair güvence verebilirim. Lübnan ordusunun silahı tek silah olacak ve bölgede Lübnan ordusu ve BM gücü dışında kimsede silah bulunmayacak.”

 

Al-Alam televizyonunun haberine göre İlyas El-Mur konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Ordunun vazifesilerinden biri direniş gücünün güvenliğini de sağlamaktır. Direniş gücü, başarılı bir savunma taktiği uyguladı. Direniş böylelikle İsrail işgaline karşı güçlü bir savunma siyaseti olduğunu kanıtladı. Lübnan ordusu bu tercübeden faydalanacaktır."

 

Lübnan Savunma Bakanı İlyas El-Mur’un açıklamaları, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın hâlihazırda “İslamî direniş’in” silahsızlandırılması meselesini gündeme taşıyanlara yönelik şiddetli eleştirileri sonrası geldi.

 

 

Copyright © 2006 Saafonline - Bütün Hakları saklıdır. Alıntı yaptığınızda lütfen kaynağı bildiriniz.