İngiltere’den Türkiye aracılığıyla istihbarat alıyoruz

img
İngiltere’den Türkiye aracılığıyla istihbarat alıyoruz YDH

YDH- Sunday Times, İngiltere’nin Suriye güvenlik güçleriyle savaşan silahlı gruplara istihbarat desteği verdiğini açıkladı.




 

YDH-Sunday Times, İngiltere’nin Suriye güvenlik güçleriyle savaşan silahlı gruplara istihbarat desteği verdiğini açıkladı.

Sunday Times, Suriyeli muhalif kaynaklara dayandırdığı haberinde İngiliz istihbarat servisinin Suriye ordusuna karşı başarılı eylemler yapabilmeleri için silahlı gruplara istihbarat desteği verdiğini duyurdu.

Sunday Times’e konuşan Suriyeli muhalifler, İngilizlerin elde ettiği istihbaratı Türkiye aracılığıyla Özgür Suriye Ordusuna ilettiğini açıkladı.

Suriyeli muhalif yetkililer, İngiltere’nin Kıbrıs’taki askeri üssünden Suriye’yi yakından izlediğini belirterek buradan toplanan istihbaratın Amerika ve Türkiye ile paylaşıldığını, Özgür Suriye Ordusu komutanlarının da bu istihbaratı Türkiye’den aldıklarını açıkladı.

İngilizlerin Suriye ordusunun hareketliliği konusunda kendilerine çok değerli istihbarat sağladığını belirten muhalif kaynak, Halep’te bu sayede hakimiyet sağladıklarını söyledi ve “İngilizler, Suriye ordusunun iletişimini izliyor ve Suriye ordusunun Halep’e yönelik saldırılarıyla ilgili istihbaratı bize iletiyor” dedi.

İngilizlerin verdiği istihbaratlar sayesinde İdlib’de ve Serakıb’da Suriye güvenlik güçlerine karşı çok başarılı saldırılar gerçekleştirdiklerini belirten muhalif kaynak, “Ağustos ayı başlarında biri Şam’dan diğeri de Lazkiye’den olmak üzere Suriye ordusuna bağlı iki birliğin Halep’e doğru hareket etmekte olduğu istihbaratı Özgür Suriye Ordusuna verildi. Biz, Serakıb yakınlarındaki bir vadide 40 tanktan oluşan bir birliğe saldırı düzenledik ve onların Halep’e gidişini durdurduk” dedi.



Makaleler

Güncel