Mursi: Filistin davası temel önceliğimiz, Suriye yönetimi çekilmeli

img
Mursi: Filistin davası temel önceliğimiz, Suriye yönetimi çekilmeli YDH

YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Muhamed Mursi, Filistin davasının Arap dünyasının en temel önceliği olduğunu belirtti.




 

YDH-Mısır Cumhurbaşkanı Muhamed Mursi, Filistin davasının Arap dünyasının en temel önceliği olduğunu belirtti.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları’nın Kahire’deki toplantısında açılış konuşması yapan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Filistin davasının Arap dünyasının en önemli önceliği olduğunu söyledi.

Mısır televizyonunun haberine göre Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının 138. Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada 25 Ocak Mısır devriminin Mısır’a Arap dünyasındaki asli konumunu kazandırdığını söyledi.

Mısır’ın Arap dünyasının meselelerine bağlı kalacağına değinen Mursi, “Biz hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayız ve hiçbir ülkeye de devrim ihracı peşinde değiliz; ama özgürlük isteyen halklara da yardım ederiz” dedi.

Filistin davasının Arap dünyasının temel önceliği olduğuna dikkat çeken Mursi, Filistin sorununun adil bir şekilde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında Suriye krizine de değinen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Suriye’de akan kanın durması için Suriyeli liderlerin gururu bir tarafa bırakarak çekilmesi gerektiğini savundu.

Mursi, Suriyeli liderlere seslenerek “Suriye halkı sözünü söyledi, sizin varlığınız uzun sürmeyecek. Suriye liderleri çekilmelidir. Artık reformlardan söz etmek için zaman kalmamıştır. Suriye’ye müdahaleye karşıyız; ama Suriye’de akan kan karşısında sorumluluğumuz var. Suriye sorununun çözümü için uluslar arası destekle Arap ülkeleri çerçevesinde girişim başlatılmalıdır” dedi.