PYD’den Haseke’yi kontrol haberine yalanlama

img
PYD’den Haseke’yi kontrol haberine yalanlama YDH

YDH- Kürdistan Demokrat Birliği (PYD) Haseke kentinin Kürt milisler tarafından kontrol altına alındığına ilişkin haberleri yalanladı.




 

YDH-Kürdistan Demokrat Birliği (PYD) Haseke kentinin Kürt milisler tarafından kontrol altına alındığına ilişkin haberleri yalanladı.

Kurdpress haber ajansının haberine göre PYD’nin Irak Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Hüseyin Koçer, PYD güçlerinin Suriye’nin Haseke kentini kontrolü altına aldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Koçer, Irak’ın Kürdistan Bölgesi basınında PYD güçlerinin Haseke kentini ele geçirdiği yönündeki haberlerin Arap basınından naklen bildirildiğini ve gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Skynews Arapça servisi, Haseke kentindeki bazı Kürt bölgelerinin PYD güçleri tarafından ele geçirildiğine ilişkin görüntüler yayımlamış; Kürdistan Bölgesi basını ise haberi, Haseke kentinin PYD güçlerinin kontrolüne geçtiği şeklinde yansıtmıştı.

Kuzeyinde Türkiye, doğusunda da Irak’ın Kürdistan Bölgesi ile sınırı olan Haseke kentinde yaklaşık 1.5 milyon kişinin yaşadığı bildiriliyor.

Kamışlı, Derik, Seri Kani, ve Amude gibi ilçeleri bulunan Haseke iline bağlı Amude, Derik, Turbesepi ve Gergilegi bölgelerinin kontrolünün PYD’ye bağlı milislerde olduğu ifade ediliyor.