Ateşkesi bozan İsrail 1 subayını kayıp verdi

img
Ateşkesi bozan İsrail 1 subayını kayıp verdi YDH

SAAF-Lübnan’ın Beka bölgesine saldırı düzenleyerek 1701 sayılı ateşkes kararını ihlal eden




SAAF-Lübnan’ın Beka bölgesine saldırı düzenleyerek 1701 sayılı ateşkes kararını ihlal eden İsrail’in Hizbullah savaşçılarıyla girdiği çatışmada bir subayını kaybettiği açıklandı.

 

El-Cezire kanalının son dakika haberi olarak bildirdiğine göre İsrail ordusu, Beka bölgesine indirme yapmak isterken girilen çatışmada bir subayının öldürüldüğünü 2 askerinin de yaralandığını doğruladı.

 

El-Cezire televizyonu, İsrail hava kuvvetlerinin bugün Beka’ya asker indirmeye çalıştığını; ama bu girişimin başarısız olduğunu duyurmuştu.

 

İsrail Savaş uçakları da dün gece yarısından beri birkaç defa Hizbullah’ın güçlü olduğu Baalbek şehri semalarında uçtu.

 

Lübnan polisi, İsrail savaş uçaklarının, helikopterlerinin ve insansız hava uçaklarının yerel saatle sabah 04-05 sıralarında Baalbek’in batısındaki “Yemune” ve “Budai” bölgelerinde uçtuğunu; ama ateş açmadığını bildirdi.

 

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesi de bir İsrail subayının öldürüldüğünü, iki askerin de ağır yaralandığını bildirdi.

 

El-Cezire televizyonunun haberine göre Hizbullah liderlerinden Muhammed Yezbek’i hedef alan komando indirme operasyonu Hizbullah’a bağlı “İslami Direniş” güçleri tarafında başarısızlığa uğratıldı.

 

Lübnanlı güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre Bevadi köyündeki Hizbullah liderlerinden Muhammed Yezbek’in bürosunu hedef alan İsrail komandoları ile Hizbullah’a bağlı “İslami Direniş” güçleri arasında şiddetli çatışma çıktı

 

1 İsrail komutanının öldürülmesi biri ağır ikisinin de yaralanması üzerine askerleri çekme kararı alan ordu destek güç olarak İsrail bombardıman helikopterleri gönderdi. İsrail ordusu verdiği beyanatta “Suriye ve İran’dan Hizbullah’a silah sevkıyatını engellemek üzere Lübnan’ın derinlerinde operasyon yaptıklarını” açıkladı.

 

Hizbullah sorumluları El-Cezire’ye yaptıkları açıklamada operasyonu başarısızlığa uğratan hiçbir Hizbullah’a bağlı “İslami Direniş” gücünün ölmediğini veya yaralanmadığı açıkladı. Hizbullah, böylelikle Lübnan güvenlik güçlerinin Hizbullah’ın üç askerini kaybettiğine dair iddiasını yalanlamış oldu.

 

Gözlemciler, İsrail’in bu saldırısının ateşkes sonrası yapılan ilk saldırı olduğuna ve Fransa güçlerinin İsrail’in ateşkesi bozan bir eylemde bulunmasından sonra Lübnan’a ulaşmasına dikkat çekiyorlar.

  



Makaleler

Güncel