PYD, Suriye ile Öcalan aracılığıyla ilişki kurdu

img
PYD, Suriye ile Öcalan aracılığıyla ilişki kurdu YDH

YDH- Kürdistan demokratik Birliği (PYD) Lideri Salih Müslim, partisinin Suriye hükümetiyle 2003 yılında Abdullah Öcalan aracılığıyla ilişki kurduğunu açıkladı.




 

YDH-Kürdistan demokratik Birliği (PYD) Lideri Salih Müslim, partisinin Suriye hükümetiyle 2003 yılında Abdullah Öcalan aracılığıyla ilişki kurduğunu açıkladı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kuzey Irak’tan yayın yapan Rudaw sitesine demeç veren PYD Lideri Salih Müslim, “partimiz 2003 yılında Abdullah Öcalan’ın arabuluculuğuyla Suriye hükümetiyle ilişki kurdu. Ancak bu ilişki Suriye Kürtleri ile Türkiye arasında varılan Adana anlaşmasının ortaya çıkması sebebiyle Suriye hükümeti tarafından kesildi. Suriye hükümeti, 2 PKK üyesini tutuklayarak Türkiye’ye teslim etti” dedi.

PYD’yi siyasi bir parti olarak niteleyen Salih Müslim, PYD’ye bağlı komitelerin sadece düzeni ve halkın güvenliğini sağlamak için silahlandığını söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi Lideri Mesud Barzani’nin Suriye’deki Kürtlerle ilgili rolüne de değinen Müslim, “Mesud Barzani, Suriyeli Kürtleri bir araya getirerek Kürtler arasında bir iç savaşın önlenmesi konusunda son derece önemli bir rol oynadı” dedi.

Suriye’nin güçlü bir orduya ve Suriye içerisinde geniş bir desteğe sahip olduğunu belirten Müslim, Suriye yönetiminin devrilmesi durumunda bile Esed taraftarı Alevilerin Suriye’de özerk bir bölge kuracağını öne sürdü.