İran’dan “Zülfikar Darbesi” Tatbikatı

img
İran’dan “Zülfikar Darbesi” Tatbikatı YDH

SAAF-ABD’nin Tahran’a askerî müdahale tehditlerinin devam ettiği süreçte on binlerce




SAAF-ABD’nin Tahran’a askerî müdahale tehditlerinin devam ettiği süreçte on binlerce İran askeri bu sabah saatlerinde İran’ın tüm bölgelerinde geniş çaplı askeri tatbikat başlattı.

 

Katar’dan yayın yapan El-Cezire kanalının haberine göre İran Ordusu’nun, Kuzey, Kuzey Batı, Güney ve Güney Doğu’da 16 vilayette düzenlenen operasyonlarda muhtemel bir saldırı durumunda muhtelif bölgelerde verilecek karşılığın hazırlığı yapıldı.

 

İmam Ali’nin kılıcının adı verilen “Zülfikar Darbesi” operasyonuna savaş uçakları ve helikopterleriyle kara kuvvetleri iştirak etti.

 

Nitekim geçtiğimiz Nisan ayında da İran, körfez bölgesinde herhangi bir tehdide karşı verilecek cevaba dair bir tatbikatlar yapılmış, tatbikat sonrası İran, yeni askeri uçaklar ve füzeleri başarıyla denediğini açıklamıştı.

 

El-Cezire kanalı bu bağlamda İran’ın iki orduya sahip olduğuna dikkat çekiyor: Klasik ordu ve Devrim Muhafızları. Yönetimin ideolojik ordusu olarak dikkat çeken Devrim muhafızları, kara, deniz ve hava kuvvetlerinden oluşuyor ve bu orduların tümü İran İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei’nin komutasında.