Suriyeli muhalifler şimdi de Hakemler Komitesi kurdu

img
Suriyeli muhalifler şimdi de Hakemler Komitesi kurdu YDH

YDH- Suriyeli muhalifler, geçiş hükümetini kurma görevini üstlenecek olan Hakemler Komitesi'nde ittifaka vardı.




 

YDH- Suriyeli muhalifler, geçiş hükümetini kurma görevini üstlenecek olan Hakemler Komitesi'nde ittifaka vardı.

Suriye Ulusal Konseyi Siyasi Büro Başkanı Burhan Galyun, Suriye Ulusal Konseyi ve diğer muhalif grupların, Suriye'de geçiş hükümeti kurma görevini üstlenecek "Hakemler Komitesi'nin kurulmasına karar verdiğini duyurdu.

Mısır'da kurulan komite üyeleri  arasında Burhan Galyun'un  yanı sıra Heysem el-Malih, Sadreddin Ali Beyanuni, Mişel Kilo, Arif Delile, Abdulhamid Derviş, Hüseyin Avadat, Baba Esperidon ve Ahmet Sayasna gibi isimlerin komiteye katılması bekleniyor.

Suudi Arabistan'da yayınlanan Ukaz Gazetesi'ne konuşan Galyun, "Hakemler Komitesi"ne Suriyeli muhaliflerin üzerinde ittifaka varacağı siyasi, askeri ve dini şahısların seçileceğini söyledi.

Heysem el-Malih ise "Hakemler Komitesi, geçiş hükümeti için uygun ortamı hazırlayacak, geçiş hükümetinin üyelerini seçecek. Ama asla geçiş hükümetinin alternatifi olmayacak" dedi. Hakemler Komitesi'nin Ulusal Konsey'in yetkilerini gasbetmek gibi bir rolünün olmayacağını vurgulayan el-Malih "Ulusal Konsey'in geçiş hükümetini kurmak gibi bir görevi yok" dedi.

Müslüman Kardeşler liderlerinden Fatih Ravi ise "Hakemler Komitesi, Beşşar Esed rejiminin düşüşüyle ülke yönetimini eline alacak olan geçiş hükümeti arasında görev yapacak" dedi.

Hakemler Komitesi'ne son şekli, Suriyeli muhaliflerin 17 Ekim'de Doha'da yapacağı toplantı öncesinde son şekli verileceği bildirildi.

Öte yandan Fransalı yetkililerin kendilerinden, şartlar oluşmadan geçici hükümet önerisini gündeme getirmemelerini istediğini belirten Galyun, Özgür Suriye Ordusu'nun savaşı kazanabilmesi için uluslararası toplumdan silah desteğini kesmemesini istedi.

Ulusal Konsey'in önümüzdeki ay yeniden yapılanma süreceğine gireceğini kaydeden Galyun "Ulusal Konsey üyeleri, Askeri Konsey, Özgür Suriye Ordusu ve Ulusal Konseyi birleştirmek için çalışıyor" dedi.