PKK: Suriye’ye militan gönderebiliriz

img
PKK: Suriye’ye militan gönderebiliriz YDH

YDH- PKK Merkez Komitesi, Halep’te yaşanan son çatışmalar üzerine Suriye’ye silahlı güç gönderebileceğini açıkladı.




 

YDH-PKK Merkez Komitesi, Halep’te yaşanan son çatışmalar üzerine Suriye’ye silahlı güç gönderebileceğini açıkladı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre PKK Merkez Komitesi bir bildiri yayımlayarak Halep’te yaşanan çatışmalara tepki gösterdi ve PYD’nin askeri kanadına mensup bazı kişilerin öldürülmesini kınadı.

PKK bildirisinde Suriye’deki rejim karşıtı silahlı grupların Halep’in Eşrefiye semtindeki PYD’ye mensup siyasi aktivistlerden bazılarını öldürmesinin ciddi bir uyarı olarak görüldüğü belirtildi ve Suriye’deki Kürtlerin büyük bir komployla karşı karşıya bulunduğu ifade edildi.

Suriye’deki Kürtlerin karşı karşıya bulunduğu büyük komployu göz önünde bulundurarak ihtiyaç duyulması halinde Suriye’ye silahlı güç gönderebileceklerini belirten PKK, Suriye’deki gelişmeleri dikkatle izlediğini açıkladı.

Öte yandan PYD’nin askeri kanadı olarak nitelenen YPG adlı örgüt, Özgür Suriye Ordusu’nun Halep’te Kürtleri hedef alan kanlı saldırısının Türkiye tarafından desteklenen bazı Kürt partilerin provokasyonu sonucu gerçekleştirildiğini öne sürdü.

YPG’den yapılan açıklamada Azadi partisi ile bağlantılı ve Türkiye destekli olduğu belirtilen Selahaddin Eyyubi grubunun da aralarında olduğu militanların saldırısına YPG’nin karşılık verdiği ve yaşanan çatışmada en az 19 saldırganın öldürüldüğü, çok sayıda militanın ele geçirildiği ve bir de silah deposuna el konulduğu belirtildi.