PYD, ÖSO çatışmasında dördüncü gün

img
PYD, ÖSO çatışmasında dördüncü gün YDH

YDH- Suriyeli Kürtlerle Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grup arasında yaşanan çatışmalarda dördüncü güne girilirken, 40 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.




 

YDH-Suriyeli Kürtlerle Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grup arasında yaşanan çatışmalarda dördüncü güne girilirken, 40 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Kurdpress haber ajansı, Suriyeli Kürtlerle Özgür Suriye Ordusu militanları arasında dört gündür yaşanan çatışmalarda 40 kişinin öldüğünü bildirdi.

Skynews Arapça servisine açıklamada bulunan görgü tanıkları Halep’in Eşrefiye semtindeki Kürtlere saldıran Özgür Suriye Ordusu ile PYD’ya bağlı silahlı militanların çatışmasında 6 PYD militanının 16 da Özgür Suriye Ordusu militanının öldüğünü, çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Özgür Suriye Ordusu militanlarının 400 kadar Halepli Kürt’ü rehin aldığı bildirilirken Kürt Halk Savunma Güçlerine  (YPG) bağlı militanların da rehin alınan Kürtlere misilleme olarak hakim oldukları bölgelerdeki Arap mültecileri rehin tuttuğu bildirildi.

Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Selahaddin Tugayları, dün Kürtçe ve Arapça bir bildiri yayımlayarak Eşrefiye’deki çatışmalardan YPG’yi sorumlu tutarak rehin alınan Kürtlerin serbest bırakılacağını ifade etti.

Selahaddin Tugayları bildirisinde Kürtlerden rejimi devirmeye çalışmalarını istediklerini belirtirken; Suriyeli Kürtler, muhalif silahlı gruplarla Suriye güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda taraf olmayı reddediyor.

Dün de YPG ile Özgür Suriye Ordusu arasında Afrin yakınlarındaki Kastel Cendo köyünde yaşanan çatışmalar sonunda her iki taraf da kendisinin zafer kazandığını iddia etti.

Özgür Suriye Ordusu, Kurban Bayramı dolayısıyla ilan edilen ateşkesten yararlanarak Halep’in Eşrefiye semtinde hakimiyet kurmaya çalışmış; ancak çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu semt sakinleri mahallelerinin silahlı çatışmalarla tahrip edilmemesini isteyerek Özgür Suriye Ordusu militanlarından Eşrefiye’yi terk etmelerini isteyen bir gösteri düzenlemişti.

Özgür Suriye Ordusu militanlarının göstericilerin üzerine ateş açması sebebiyle çok sayıda Kürt hayatını kaybederken, PYD’ye bağlı silahlı militanlar Eşrefiye’deki Kürtleri savunmak için çatışmalara katılmıştı.