Körfez İşbirliği Örgütü Ford koalisyonunu tanıdı

img
Körfez İşbirliği Örgütü Ford koalisyonunu tanıdı YDH

YDH- Körfez İşbirliği Örgütü, ABD’nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford’un koordinasyonunda şekillenen yeni muhalif örgütü tanıdığını açıkladı.




 

YDH- Körfez İşbirliği Örgütü, ABD’nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford’un koordinasyonunda şekillenen yeni muhalif örgütü tanıdığını açıkladı.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Körfez İşbirliği Örgütü, ABD’nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford’un koordinasyonu ile kurulan “Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu” adlı yeni muhalif örgütü Suriye halkının yasal temsilcisi olarak tanıdı.

Merkezi İstanbul’da bulunan Ulusal Konsey adlı örgüt ile Robert Ford’la koordineli bir girişim başlatan Riyad Seyf’in öncülük ettiği “Ulusal Girişim Kurulu” dün Katar’da aralarına başka muhalif grupları da alarak “Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu” adı altında yeni bir örgüt kurmuştu.

Körfez İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zayani, Arap ülkelerinin ve uluslar arası toplumun yeni kurulan muhalif örgütü tanımaları temennisinde bulundu.

Katar Başbakanı Hamad bin Casim, Ulusal Konsey Başkanı Corc Sabra ve yeni kurulan Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu adlı örgütün Başkanı Muaz el-Hatib’le birlikte Kahire’ye gitti.

Hamad bin Casim’in Kahire’de Arap Birliği’nin yeni kurulan muhalif örgütü Suriye halkının tek yasal temsilcisi olarak tanıması için temaslarda bulunacağı bildiriliyor.